15 C
Constanța
joi, martie 4, 2021
Acasă Primării Dobrogene VIDEO Decebal Făgădău: „Candidatura lui Mohammad Murad este o lovitură politică”

VIDEO Decebal Făgădău: „Candidatura lui Mohammad Murad este o lovitură politică”

Primarul municipiului Constanța a vorbit într-un interviu online acordat ziarului „Adevărul” despre mai multe teme de actualitate, abordând și subiectul moțiunii de cenzură sau apropiatului congres al PSD.

Decebal Făgădău a anunțat că va candida din partea PSD pentru un nou mandat de primar al orașului Constanța. „Constănțenii ar trebui să mă voteze pentru că mă cunosc”, a spus acesta. De asemenea, primarul susține că în topul problemelor orașului corupția nu se regăsește în primele cinci în percepția populației.

În legătură cu contracandidații săi, Făgădău s-a rezumat la a spune doar că în ziua de astăzi nu prea mai contează aparatul de partid sau etichetele. În ceea ce privește lansarea candidaturii lui Mohammad Murad, primarul spune că „Murad este o lovitură pe piața politică locală. Este o persoană cu notorietate, un om de afaceri de succes. Murad este un personaj care schimbă piața politică constănțeană. Nu spun asta cu teamă. Intrarea în joc a unui om de afaceri este un semn de sănătate politică.”

Decebal Făgădău a mai spus că alegerile locale pot fi organizate în septembrie, în condiții de siguranță. De aceea, edilul i-a invitat pe constănțeni să iasă la vot cu mască, cu dezinfectant, păstrând distanța.

În ceea ce privește situația litoralului, Făgădău a recunoscut că orașul, în general, este foarte afectat de această pandemie. „Se prezintă la televizor câteva locuri aglomerate care sperie oamenii, dar lucrurile nu stau așa. Pe raza municipiului Constanța cam toți operatorii economici sunt foarte serioși și conștienți că de vara aceasta depinde viitorul lor economic. Toți își propun să aibă bani să-și plătească angajații, furnizorii și dările. Am avut un dialog permanent cu ei și am aflat de la ei problemele lor.”

Decebal Făgădău a dat asigurări că „în Constanța și Mamaia nu veți vedea ospătari fără mască. Dacă ne ducem la Bulgari, ospătarii nu au mască și nici dezinfectant. Cu toate acestea, lucrurile stau rău. Sunt scăderi cu 60-70% față de anul trecut. Sunt mulți oameni care depind de turism.”

Citește și: Decebal Făgădău moare de grija turismului. Cum arată orașul în care este el primar

În același interviu, primarul Constanței a vorbit și despre faptul că premierul și alți miniștrii au fost în urmă cu aproape două săptămâni la Constanța dar nu s-au întâlnit cu el. „S-au comportat ca în campanie electorală. Trebuie să existe dialog indiferent de partidul din care faci parte.”

În ceea ce privește moțiunea de cenzură anunțată de PSD, Făgădău spune că o susține și are motive politice pentru care acest Guvern trebuie să cadă sau să aibă mai puțină putere. „Nu cred că poate gestiona alegerile locale pentru că văd cum gestionează pandemia. Trebuie să apelăm la toate instrumentele democratice, fie că ne place fie că nu. ”

Nu în ultimul rând, Decebal Făgădău a anunțat că-l va susține pe Marcel Ciolacu pentru conducerea PSD la viitorul congres. „Nu am fost întotdeauna un soldat disciplinat al PSD. Sper că PSD a învățat din greșelile pe care le-a făcut când a fost la guvernare. Eram în defensivă deși în viața reală se întâmplau lucruri bune. PSD sper că învață că trebuie să se lupte cu corupția, să se lupte pentru digitalizare și transparentizare. ”

Adevarul LIVE – 04.08.2020

La Adevărul live, de vorbă cu Radu Eremia despre #Constanta și nu numai. #impreuna #ConstantaMergeMaiDeparte

Publicată de Decebal Făgădău pe Marţi, 4 august 2020

Sursa foto: FB/Decebal Făgădău

Cele mai populare

Cristina Rizea, de la tribuna Parlamentului: PSD a condus Constanța 20 de ani. Ni se spunea „Republica Mazăre”

Deputatul USR PLUS, Cristina Rizea, a susținut de la tribuna Parlamentului o declarație politică referitoare la amendamentele depuse la Legea bugetului de către Partidul...

Ornamentele distruse ale Acvariului, realizate de Gheorghe Firică, vor fi restaurate de studenții de la Arte Plastice

O parte dintre ornamentele cu pești de pe fațada clădirii Acvariului din Constanța, realizate de pictorul Gheorghe Firică, vor fi restaurate după ce acestea...

Cristina Rizea, deputat USR PLUS: În sfârșit România are un buget în care prioritare sunt investițiile, nu pomenile electorale

Marți seară, în Parlamentul României a fost votată Legea bugetului pe anul 2021, după două zile pline de dezbateri în plen. „Pentru prima oară...

Remus Negoi: Am cerut instituțiilor de Mediu să ia măsuri pentru oprirea defrișării pădurii Comorova

Senatorul constănțean Remus Negoi a solicitat autorităților locale, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa şi Gărzii Naţionale de Mediu să ia măsuri pentru oprirea defrișării...

Recent Comments