2.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăActualitateGarda de Mediu Constanța, „mumă și ciumă” pentru firma de salubrizare Iridex...

Garda de Mediu Constanța, „mumă și ciumă” pentru firma de salubrizare Iridex Group

Cele două mari companii de salubritate care activează pe raza județului Constanța – Polaris M Holding și Iridex – au făcut obiectul mai multor controale efectuate de comisarii Gărzii de Mediu Constanța, în anul 2021.

În cazul Iridex Group, neregulile constatate cu privire la normele de mediu și cuantumul amenzilor aplicate de comisarii GNM Constanța au diferit anul trecut, primele șase luni fiind total altfel față de partea a doua a anului. Trebuie menționat faptul că GNM Constanța a cunoscut, în același an 2021, schimbări la nivelul conducerii.

Astfel, în primele șase luni ale anului, Iridex a fost amendată în luna cu 10.000 de lei (în luna martie 2021) și cu 15.000 de lei (în luna iunie 2021), adică un total de 25.000 de lei.

Citește și: Garda de Mediu Constanța frizează penibilul. Constată ceea ce oamenii știu de patru luni

Garda de Mediu Constanța pare că și-a schimbat politica de controale începând cu luna iulie 2021, deoarece cuantumul amenzilor aplicate aceleași companii private de salubrizare a explodat. Astfel, în luna august, Iridex a fost amendată de două ori: 60.000 de lei și 100.000 de lei, în septembrie a fost amendată cu suma de 100.000 de lei și s-a făcut și plângere penală, iar în noiembrie cu 80.000 de lei.

Așadar, dacă în primele șase luni din 2021, Iridex a primit amenzi cu privire la încălcarea legislației de mediu în valoare totală de 25.000 de lei, în partea a doua a anului aceeași companie a primit amenzi de la aceeași comisari de mediu în valoare totală de 340.000 de lei.

Cealaltă mare companie de salubrizare care activează pe plan județean, Polaris M Holding, a fost amendată în luna februarie 2021 de două ori, cu câte 40.000 de lei, apoi în luna aprilie 2021 cu 20.000 de lei. În partea a doua a anului trecut a primit o singură amendă din partea comisarilor de mediu, în valoare de 60.000 de lei.

Cine conduce GNM Constanța

În iulie 2020, Steluța Popescu era numită comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța. A ocupat această funcție până la finalul lunii iunie 2021, când mandatul ei nu a mai fost reînnoit.

Citește și: Activitatea Gărzii de Mediu Constanța, verificată de șefii de la București

Steluța Popescu a apărut des în atenția mass-media prin acțiunile desfășurate în Portul Constanța, alături de Poliția de Frontieră și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, acțiuni ce vizau depistarea și stoparea importurilor ilegale de deșeuri care soseau pe cale maritimă în România.

La începutul lunii februarie 2022, Steluța Popescu a fost numită din nou comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

Citește și: Deputat: România, sufocată de gunoaie cu ajutorul ÎCCJ. Băieții deștepți trebuie să plătească

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments