Garda de Mediu a solicitat Apelor Române măsurarea zonei de protecție a Lacului Siutghiol, cerere rămasă fără răspuns

Garda de Mediu Constanța a solicitat încă din 2022 Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) realizarea de măsurători topografice pentru delimitarea zonei de protecție și a ariei naturale protejate a Lacului Siutghiol, perimetru înscris pe lista Natura 2000, potrivit unui potrivit unui răspuns al instituției de control, solicitat de deputatul constănțean Remus Negoi.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au declarat pentru ’’Dobrogea Live’’ că solicitarea a rămas fără răspuns, în contextul în care malurile lacului cu regim special de protecție se umple de construcții pe zi ce trece.

375861752 806396191489500 4920518157172794412 n
Sursa: Remus Negoi

Deputatul USR a semnalat că o parte a malului lacului Siutghiol din zona Palazu Mare este împrejmuită.

’’Încălcarea frecventă a legislaţiei de mediu de către agenţii economici nu trebuie tolerată.

Pentru ca astfel de lucruri să nu rămână nesancţionate am sesizat Garda de Mediu cu privire la faptul că o parte a malului lacului Siutghiol din zona Palazu Mare este împrejmuită, iar acest lucru provoacă daune mediului înconjurător. Am solicitat să fie trimis corpul de control pentru a efectua verificări, având în vedere că pe partea de canal există o rampă de acces săpată în mal, iar gardul este amplasat între două pâlcuri de stuf în mijlocul lacului.

Garda de Mediu Constanţa a confirmat faptul că societatea care a împrejmuit terenul de pe malul lacului Siutghiol nu avea actul de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului. Firma a fost amendată şi s-a dispus desfiinţarea lucrărilor şi aducerea terenurilor la starea iniţială.

Deocamdată sancţiunile au fost suspendate până la soluţionarea litigiului pe cale judecătorească deoarece societatea a contestat măsurile. Sper ca justiţia să îşi facă treaba, iar cei care nu respectă normele de protecţie a mediului să nu scape de sancţiuni.

Tocmai pentru astfel de situaţii este necesară înființarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu’’, arată Negoi într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza