Îndemnul unui preot către directori, la început de an școlar: „Organizați oficierea slujbei religioase!”

Preotul Ciprian Stanca, parohul bisericii SF. Haralambie din municipiul Constanța, a transmis un mesaj directorilor de instituții de învățământ în care îi îndeamnă să organizeze slujbe religioase cu ocazia începutului de an școlar.

Iubiți credincioși, stimate cadre didactice, dragi elevi, se aproapie începutul unui nou an școlar. De aceea, facem un apel către toți directorii unităților de învățământ, pe care îi îndemnăm la oficierea slujbei religioase în școlile lor cu ocazia începutului de an, tradiție care a fost întreruptă în țara noastră doar în timpul regimului comunist ateu”, scrie părintele pe pagina de Facebook a parohiei.

Citește și: Este Vergil Chițac primarul care va demola bisericile ridicate ilegal de Teodosie?

Preotul Ciprian Stanca face referire la „evenimentele neplăcute” petrecute în ultima vreme în România. „Vedem, din păcate, cum dependențe de tot felul pun stăpânire asupra tinerilor noștri. Dumnezeu ne-a dăruit cel mai mare dar, libertatea, dar când libertatea este prost înțeleasă și rău folosită, apar problemele. Astăzi, când lumea este aşa de tulburată, învăluită de necredință, ateism, lăcomie, alcoolism, droguri şi tot felul de plăceri, cum să mai fie pace și libertate în sufletele noastre? Vorbiți copiilor voștri despre Dumnezeu, vorbiți cu Dumnezeu despre copiii voștri, creșteți-i în biserică și veți vedea minuni.”

Preotul spune că fiecare copil, părinte sau profesor decide dacă se va ruga sau nu în timpul oficierii acestor slujbe de început de an.

Citește și: Primarul Constanței îl avertizează pe Teodosie pe tema bisericii care trebuie demolată: „Creați premizele unui potențial conflict”

Fiecare copil, profesor sau părinte are libertatea de a rosti rugăciunea sau nu. Nu este nicio manipulare sau ceva greșit în a cere Domnului să-i binecuvinteze, să-i ocrotească pe elevi, părinți și profesori de-a lungul anului școlar. Poate că pentru unii credința în Dumnezeu nu mai este o valoare deși, școala ar trebui să transmită valori și adevăruri, iar Adevărul suprem este Iisus Hristos. A zice că rugăciunea de binecuvântare a anului şcolar este „prozelitism religios”, atunci şi interzicerea acesteia este „prozelitism ateist sau antireligios”, explică Ciprian Stanca.

Citește și: Adrian Papahagi: „Sper că Teodosie nu prinde Paștele viitor ca ierarh. Ar fi benefic pentru Biserică”

Urmărește-ne pe:

Doneaza