13.4 C
Constanța
luni, iunie 14, 2021
AcasăActualitateFOTO Pământul o ia la vale în Medgidia. Mai multe blocuri sunt...

FOTO Pământul o ia la vale în Medgidia. Mai multe blocuri sunt în pericol

Oamenii care locuiesc în blocurile R11, R13 și R14 de pe fundătura Rahovei, din orașul Medgidia, trăiesc cu spaima în sân: pământul de sub imobile o poate lua oricând la vale.

Cristina Rizea, deputat USR PLUS, a mers joi, 18 martie, la fața locului, și a discutat cu reprezentanții asociației de proprietari care încearcă din răsputeri să convingă primăria că blocul în care aceștia locuiesc, este în pericol de prăbușire.

Versantul pe care sunt construite blocurile R11, R13 și R14 este deja parțial surpat, iar situația devine din ce în ce mai gravă. După fiecare ploaie sau zăpadă, cantități de pământ de pe versant o iau la vale, astfel încât porțiuni din fundația de beton a blocului au rămas descoperite.

Blocuri din Medgidia in pericol de suprare foto: Cristina Rizea

„Această situație îngrijorătoare mi-a fost adusă la cunoștință de consilierii locali USR PLUS din Medgidia, care la rândul lor au susținut demersul celor care locuiesc în această zonă și au făcut adrese la primărie pentru soluționarea acestei situații. Am fost astăzi acolo și am văzut cu ochii mei dezastrul. Mi se pare cu atât mai grav cu aici vorbim de o zonă de blocuri. Sunt foarte mulți copii care se expun unui risc uriaș lângă un versant din care se desprind pietre și pământ, neavând nicio formă de delimitare prin îngrădire.

Suntem încă în stadiul în care un eveniment nefericit poate fi evitat. Am înțeles de la cei de aici că reprezentanți ai primăriei au mai fost in zonă să vadă, dar doar atât. Nicio măsură nu a fost luată, iar oamenii sunt din ce in ce mai îngrijorați de locuințelor lor.

Deputata Cristina Rizea la baza versantului foto: Cristina Rizea

Cred că trebuie ca autoritățile locale trebuie să se trezească din euforia post alegeri și să înceapă să privească lucrurile foarte serios, să caute de urgentă, părerilor experților privind măsuri de consolidare a malului cu risc de alunecare dar și delimiteze, tot de urgentă zona înclinată pentru ca niciun copil nesupravegheat să nu se poată răni”, a declarat deputata.

Cele mai populare

Recent Comments