26.4 C
Constanța
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăActualitateFOTO: O parte dintr-un balcon al Direcției Agricole s-a prăbușit pe cea...

FOTO: O parte dintr-un balcon al Direcției Agricole s-a prăbușit pe cea mai circulată arteră a Peninsulei. Anul trecut, bucăți din alte două balcoane s-au prăbușit în același loc

O parte dintr-un balcon al Direcției Agricole Constanța s-a prăbușit luni pe cea mai circulată arteră a Peninsulei, bucățile de beton trecând protecția improvizată cu plasă de umbrire.

Imediat după prăbușirea bazei balconului, angajații instituției au curățat zona cu ajutorul utilajului unei echipe Confort Urban care monta pavele în apropiere.

Ulterior, pentru semnalizarea pericolului, conducerea instituției a apelat la echipa Confort Urban care a amplasat un palet cu pavele sub balconul respectiv.

La fața locului nu s-a deplasat nicio echipă de intervenție autorizată, semn că reprezentanții instituției au evitat să semnaleze problema.

În urmă cu un an și jumătate, bucăți din alte două balcoane ale clădirii s-au prăbușit pe artera preponderent pietonală, iar singura măsură luată a fost improvizarea unor protecții din plasă pentru umbrire, pe care instituția se bazează și astăzi.

Deși clădirea reprezintă un pericol pentru trecători de mulți ani, conducerea Direcției Agricole Constanța nu a luat nicio măsură în vederea reabilitării clădirii, după cum a semnalat publicația noastră încă din primăvara anului trecut.

Contactat de “Dobrogea Live”, directorul executiv al instituției, Iulia Bruchental, a declarat, din nou, că instituția a făcut demersuri pentru reabilitarea clădirii, însă nu a putut să ne spună care sunt acelea, în ciuda insistenței noastre.

“Avem adrese făcute către Ministerul Agriculturii”, ne-a transmis, ca și în urmă cu un an și jumătate, șefa Direcției Agricole Constanța, fără a putea preciza în ce constau acestea.

În iunie 2020, reprezentanții instituției bagatelizau problema și ne declarau: “Eh, a căzut puțină tencuială”, deși se prăbușiseră pe stradă bucăți masive de beton din două balcoane.

Și în această primăvară publicația noastră a insistat pe lângă instituție să ne spună care este stadiul demersurilor, iar răspunsul a fost “analizăm posibilitatea efectuării lucrărilor necesare cu resurse atrase din fonduri europene”, în condițiile în care clădirea necesită lucrări de intervenție de urgență de mai bine de 5 ani.

Imobilul care găzduiește Direcția Agricolă este o clădire emblemă pentru Constanța, care a fost construită cu peste 100 de ani în urmă. În beciurile bijuteriei arhitecturale au fost anchetați și torturați de către Securitate luptătorii anticomuniști în perioada 1948-1956.

Galerie foto cu strarea clădirii în iunie 2020

Cele mai populare

Recent Comments