9.4 C
Constanța
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăActualitateBucăți din clădirea Direcției Agricole s-au prăbușit pe cea mai circulată arteră...

Bucăți din clădirea Direcției Agricole s-au prăbușit pe cea mai circulată arteră din centrul vechi

Părți din două balcoane ale clădirii Direcției Agricole Constanța s-au prăbușit în urmă cu o săptămână chiar în mijlocul celei mai circulate străzi semi-pietonale din Constanța, Revoluției din 22 Decembrie 1989.

Martorii spun că bucățile de zidărie s-au prăbușit la mai puțin de doi metri de două persoane care treceau în acel moment pe sub balconul dislocat. În primă fază s-a desprins o bucată din balconul superior, iar în cădere a antrenat dislocarea unei părți din balconul de la etajul doi.

De menționat că această problemă persistă de mulți ani, iar locuitorii din zonă au reclamat în repetate rânduri că se desprind bucăți din clădire. De altfel, și la momentul publicării acestui material, sunt vizibile porțiuni deplasate din clădire care se pot prăbuși în orice moment.

Bucățile marcate s-au prăbușit în plină stradă semi-pietonală, pe care circulau persoane în acel moment

Contactată de reporterii Dobrogea Live la scurt timp după incident, conducerea instituției a încercat să pună în siguranță zonele care stau să se prăbușească, însă soluția găsită este cel puțin neinspirată. Mai exact, o parte din balcoane au fost învelite în plasă pentru umbrire, care nu are utilitate de protecție decât împotriva razelor soarelui. Chiar și în aceste condiții, cele mai multe zone ale clădirii care se află în pericol de prăbușire sunt în continuare expuse pentru că “nu au avut băieții schelă” ca să le acopere, după cum spun reprezentații Direcției.

“Eh, a căzut puțină tencuială”

Am discutat cu Mihaela Șonel, director executiv adjunct al Direcției despre situația clădirii – pericol public, însă aceasta nu vede o problemă reală în incidentul de acum o săptămână.

“Eh, a căzut puțină tencuială. Plus de asta, vedeți că ne preocupă problema asta, am pus plasă de protecție. Noi facem treabă bună aici, la Direcția Agricolă, dacă ați ști câte avem pe cap cu seceta asta..”, ne-a spus senină Șonel, care nici până în prezent nu a semnalat incidentul către instituțiile abilitate.

Bucăți deplasate din balcoane care se pot prăbuși în orice moment

Mai mult de atât, deși știa că de ani buni că imobilul este un real pericol public, conducerea nu a demarat vreo procedură de soluționare a problemei. “Am solicitat Ministerului Agriculturii reabilitarea clăririi în urmă cu câțiva ani ..pe interior. Dar vă asigur că în câteva zile vom face o adresă către Minister pentru rezolvarea problemei”, a explicat reprezentantul instituției Agricole.

Aceasta a adăugat că instituția a achiziționat bandă de delimitare pe care urmează să o monteze la doi metri distanță de baza clădirii. În aceste condiții vor apărea probleme legate de mobilitatea pietonilor și autovehiculelor, întrucât strada este îngustă, iar artera este cea mai circulată din Peninsulă.

Imobilul care găzduiește Direcția Agricolă este o clădire emblemă pentru Constanța, care a fost construită cu peste 100 de ani în urmă.

În beciurile bijuteriei arhitecturale au fost anchetați și torturați de către Securitate luptătorii anticomuniști în perioada 1948-1956.

Cele mai populare

Recent Comments