0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăMarea NeagrăO clădire de trei etaje va fi ridicată în Peninsulă pe locul...

O clădire de trei etaje va fi ridicată în Peninsulă pe locul unei case vechi de 140 de ani

Arhiepiscopiei 13 este adresa unde au început lucrările de pregătire a construirii unui nou bloc de trei etaje, care va fi ridicat pe locul unei case edificate în anul 1882, ajunsă într-un stadiu avansat de degradare.

Construcția va îngloba subsolul vechii case.

Noul proiect din Peninsulă, estimat la 1,25 milioane lei, vizează construirea unui bloc de locuințe S+P+3E și se va desfășura pe o suprafață totală de 800 mp.

Terenul de 475 mp va face obiectul unui cercetări arheologice pentru care a fost încheiat contract cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Proprietarul a declarat pentru „Dobrogea Live” că vestigiile care vor fi descoperite în subsolul terenului vor fi conservate in situ.

De asemenea, beneficiarul a subliniat că materialele recuperate de la vechea casă vor fi utilizate pentru construirea unui cuptor model antic de ardere a vaselor ceramice care va fi amplasat în curtea atelierelor de creaţie a Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Constanța.

Noul proiect imobiliar este situat vizavi de casa parohială a Bisericii Sfântul Anton de Padova, iar lipit de proprietate se mai află încă două terenuri pentru care s-au demarat procedurile de edificare a două blocuri cu același regim de înălțime.

Citește și: DOCUMENT: Primăria Constanța vrea să oblige proprietarii de clădiri istorice să le reabiliteze

2 COMENTARII

  1. Pentru acea adresa in registrul de autorizatii de construire de la primarie gasim: CONSOLIDARE,MODIFICARE,EXTINDERE SI SUPRAETAJARE CONSTRUCTIE DE LOCUINTE EXISTENTA PRIN RECOMPARTIMENTARI,MODERNIZARE,REMODELARE FATADE DE LA S+P LA S+P+3E+TERASA CIRCULABILA/CONSOLIDARE SI MODIFICARE IMPREJMUIRE,AMENAJARE TERASA CURTE.

    Judecati si voi daca e vorba de recompatimentari sau consolidare. Dupa cum arata proiectul, se darima tot si se face un bloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments