O clădire de trei etaje va fi ridicată în Peninsulă pe locul unei case vechi de 140 de ani

Arhiepiscopiei 13 este adresa unde au început lucrările de pregătire a construirii unui nou bloc de trei etaje, care va fi ridicat pe locul unei case edificate în anul 1882, ajunsă într-un stadiu avansat de degradare.

Construcția va îngloba subsolul vechii case.

Noul proiect din Peninsulă, estimat la 1,25 milioane lei, vizează construirea unui bloc de locuințe S+P+3E și se va desfășura pe o suprafață totală de 800 mp.

Terenul de 475 mp va face obiectul unui cercetări arheologice pentru care a fost încheiat contract cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Bloc Peninsula Arhiepiscopiei 13 b
O clădire de trei etaje va fi ridicată în Peninsulă pe locul unei case vechi de 140 de ani 5

Proprietarul a declarat pentru „Dobrogea Live” că vestigiile care vor fi descoperite în subsolul terenului vor fi conservate in situ.

De asemenea, beneficiarul a subliniat că materialele recuperate de la vechea casă vor fi utilizate pentru construirea unui cuptor model antic de ardere a vaselor ceramice care va fi amplasat în curtea atelierelor de creaţie a Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Constanța.

Noul proiect imobiliar este situat vizavi de casa parohială a Bisericii Sfântul Anton de Padova, iar lipit de proprietate se mai află încă două terenuri pentru care s-au demarat procedurile de edificare a două blocuri cu același regim de înălțime.

Citește și: DOCUMENT: Primăria Constanța vrea să oblige proprietarii de clădiri istorice să le reabiliteze

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

  1. Pentru acea adresa in registrul de autorizatii de construire de la primarie gasim: CONSOLIDARE,MODIFICARE,EXTINDERE SI SUPRAETAJARE CONSTRUCTIE DE LOCUINTE EXISTENTA PRIN RECOMPARTIMENTARI,MODERNIZARE,REMODELARE FATADE DE LA S+P LA S+P+3E+TERASA CIRCULABILA/CONSOLIDARE SI MODIFICARE IMPREJMUIRE,AMENAJARE TERASA CURTE.

    Judecati si voi daca e vorba de recompatimentari sau consolidare. Dupa cum arata proiectul, se darima tot si se face un bloc.

Comments are closed.

Doneaza