25.4 C
Constanța
miercuri, august 10, 2022
AcasăCulturăFOTO: Lucrările din șantierul controversat de la Lupoaică prind contur

FOTO: Lucrările din șantierul controversat de la Lupoaică prind contur

Proprietarul șantierului controversat din apropierea Lupoaicei din centrul vechi al Constanței a finalizat turnarea fundației clădirii de birouri de patru etaje.

Începerea lucrărilor reprezintă un subiect care a indignat, întrucât familia Bucovală, proprietara terenului, construiește chiar la intrarea în Cetatea Antică Tomis, pe un spațiu de unde au fost excavate mii de fragmente de obiecte antice.

Vestigiile au fost abandonate pe un câmp la periferia Constanței, acolo unde zac și acum, amestecate cu pământul și molozul excavat.

Proprietarul nu va înstrăina clădirea

Pe terenul de 700 mp de la intrarea în centrul vechi va fi ridicat un bloc de birouri, care va fi finalizat într-un an și jumătate, și va fi, cel mai probabil, o investiție rentabilă, după cum ne-a declarat Enache Bucovală, unul dintre proprietarii terenului.

„Chiar dacă cererea de spații de birouri este în scădere, planul nostru de afaceri este bine pus la punct. Nu vă pot dezvălui business plan-ul nostru, dar cred că va fi rentabilă investiția. Dar orice investiție presupune un risc. Sper ca într-un an și jumătate să finalizăm lucrările”, a precizat pentru „Dobrogea Live” consilierul județean PNL.

Fragmente de ceramică din perioada elenistică și romană

El a adăugat că nu intenționează să vândă imobilul după finalizarea lucrărilor, mai ales în condițiile în care la parterul blocului va funcționa un restaurant Bueno, parte din afacerile deținute de familia Bucovală.

Ceramică din sec. III î.Hr. și VI d.Hr.

Conform arheologilor, de pe terenul pe care se ridică blocul de 4 etaje (inițial, solicitarea pentru autorizația de construire viza un imobil de 8 etaje n.r.) au fost excavate piese de ceramică din perioada elenistică și romană dintre secolele III î.Hr. și VI d.Hr.

De altfel, chiar la momentul realizării imaginilor de față (luni, 25 ianuarie), mai multe grămăjoare cu fragmente de ceramică erau împrăștiate pe malul șantierului.

Citește și: VIDEO: Vestigiile excavate la „Lupoaică” zac de 9 luni abandonate pe câmp, lângă Constanța

Cele mai populare

Recent Comments