Forța Dreptei Constanța solicită Primăriei amenajarea unui sens giratoriu la intersecția bd. Lăpușneanu – str. Suceava

Într-un oraș care a început să semene, mai degrabă, cu un șantier arheologic în care actuala administrație Chițac sparge în neștire străzi și bulevarde, o nouă soluție negândită iși face apariția”, susțin cei din Forța Dreptei Constanța într-un comunicat.

După ultimele reconfigurări ale bulevardului Alexandru Lăpușneanu precum și cele din zona fostului sens giratoriu de la Dobrogea, constănțenii care locuiesc în cartierul Tomis Nord nu mai au nici un loc de întoarcere pentru autoturisme decât în Mamaia. „Acest lucru demonstrează că actuala administrație, în frunte cu primarul Vergil Chițac, nu se gândește la problemele de zi cu zi ale constănțenilor”, arată Forța Dreptei Constanța.

În numele fluidizării traficului în zonă, constanțenii suferă și sunt obligați să parcurgă distanțe inadmisibil de lungi pentru a ajunge acasă. Astfel, dacă ies din parcarea CityPark sau efectuează viraj dreapta de pe str. Soveja, pe Lăpușneanu către Dobrogea, constănțenii sunt obligați să meargă 2,5 kilometri până la primul sens giratoriu din stațiunea Mamaia.

Cristian Tănase, arhitect și secretar al organizației municipale Forța Dreptei Constanța: „La lansarea proiectului de reabilitare, în 2020, reprezentanţii Primăriei spuneau că locurile de parcare care vor dispărea vor fi relocate pe terenuri pe care se vor construi parcări subterane şi supraetajate.
Ne promiteau 1.200 de locuri de parcare..ne-au mințit și cu asta! Însă acum efectiv blochează accesul cetățenilor în cartier, creând acele cozi interminabile pe km întregi. Noi nu vrem să trăim așa!
”.

Citește și: Reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia, distrugerea unui simbol al litoralului. Arhitect: „Va fi o hală, o piață alimentară”

Pentru ca această problemă să fie rezolvată „din fașă”, Forța Dreptei Constanța va solicita de urgență actualei administrații să amenajeze un sens giratoriu la intersecția strazii Suceava cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu, care să permită constănțenilor să întoarcă sau să ajungă mai repede la locuințele lor.

Sensul giratoriu propus de Forța Dreptei

Chițac trebuie țină cont urgent de dorințele constanțenilor și să se gândeasca la necesitățile acestora atunci cand reconfigurează trasee sau ține străzi și bulevarde întregi sparte sau blocate de lucrări unde nu lucreză nimeni.

De asemenea, ne angajăm ca de săptămâna viitoare să demarăm o campanie de strângere de semnaturi în cartierul Tomis Nord pentru că ne dorim să obținem sprijinul comunității în acest demers! Am spus-o de la bun început: noi ne angajăm să fim vocea constanțenilor obișnuiți în Primărie, nu a grupurilor de interese„, mai spun cei din Forța Dreptei Constanța.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza