PoliticăFlorin Mitroi (PNL) și-a început campania electorală cu o minciună

Florin Mitroi (PNL) și-a început campania electorală cu o minciună

În urmă cu zece zile, Dobrogea Live prezenta faptul că Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța, a decis să folosească sigla NATO pe un afiș electoral. 

Mitroi ne explica faptul că „Imaginea NATO folosita nu contine decât figuri geometrice simple și text, și nu depășește pragul originalității necesar pentru protejarea drepturilor de autor, deci se află în domeniul public. Nu am folosit un text care să sugereze că sunt angajat NATO.

Mai mult, candidatul PNL susținea că „pe plan local a fost solicitată și opinia Instituției Prefectului, lăsând să se înțeleagă că Instituția Prefectului Județului Constanța, condusă de colegul său de partid Silviu Coșa, și-ar fi dat acceptul sau, cel puțin, i-ar fi acordat o opinie favorabilă.

Citește aici tot răspunsul lui Florin Mitroi.

Afișul electoral pe care este pusă sigla NATO

Minciuna lui Mitroi

Dobrogea Live a solicitat Instituției Prefectului să spună când a cerut Florin Mitroi „o opinie” cu privire la utilizarea siglei NATO pe afișele electorale, care a fost răspunsul Prefecturii și care este cadrul legal ce acordă Prefectului astfel de atribuții.

Mai întâi am încercat să discutăm direct cu prefectul Silviu Iulian Coșa, colegul de partid al lui Mitroi, dar acesta nu a răspuns apelurilor și mesajelor noastre fiind prea ocupat, se pare, cu campania electorală a membrilor PNL. Am continuat demersul transmițând o solicitare scrisă la care Prefectura a răspuns.

„Prefectul județului Constanța NU exprimă puncte de vedere referitoare la campania electorală, acestea fiind de competența altor instituții”, este răspunsul Prefecturii.

Răspunsul instituției Prefectului

Am revenit și la Florin Mitroi, pe care l-am întrebat cum își explică faptul că Prefectura susține că nu există opinia invocată de el, dar candidatul PNL nu a răspuns întrebărilor noastre până în acest moment.

De asemenea, Dobrogea Live a sesizat și Biroul Electoral Central cu privire la utilizarea siglei NATO în campania electorală locală. Vom reveni cu răspunsul acestei instituții.

Citește și: Ludovic Orban, despre Florin Mitroi (PNL): A transformat Valu lui Traian într-o pușcărie. Vreți să devină și județul Constanța așa?

Florin Mitroi, primarul milionar al comunei Valu lui Traian, „sensibil” la critici: „Simt scârbă. Atât”

Urmărește-ne pe:

Doneaza