5.4 C
Constanța
marți, decembrie 6, 2022
AcasăActualitatePrefectul Constanței, liberalul Silviu Iulian Coșa, promovat electoral de subordonați aflați în...

Prefectul Constanței, liberalul Silviu Iulian Coșa, promovat electoral de subordonați aflați în timpul serviciului

Directoarea de Cancelarie a Prefectului Constanței este foarte preocupată de promovarea imaginii politice a șefului ei. De aceea, o parte din timpul serviciului îl alocă rețelelor sociale pentru a distribui diferite postări din care aflăm că Silviu Iulian Coșa nu este doar prefect, ci și prim-vicepreședintele PNL Constanța și vicepreședintele PNL pe rediunea Sud-Est.

Citește și: Aproape toți angajații Prefecturii Constanța primesc sporuri pentru muncă vătămătoare, deși majoritatea covârșitoare lucrează la birou

Elena Tănase a fost numită director de Cancelarie chiar de către prefectul Silviu Iulian Coșa. Ea nu a fost nevoită să dea vreun concurs pentru a ocupa această funcție plătită din bani publici deoarece, așa cum explică Prefectura, numirea și eliberarea personalului din cancelarie se face doar pe baza propunerii demnitarului (adică a prefectului n.red.).

Elena Tănase – sursa foto: FB/Elena Tănase

De altfel, înainte de a fi șefa Cancelariei, Tănase a ocupat, tot pe bani publici, funcția de secretar al Cancelariei.

Directoarea Cancelariei pare că are ca principală responsabilitate a acestei funcții publice promovarea politică a șefului, adică a liberalului Silviu Iulian Coșa. De aceea, rețelele sociale sunt pline de postări sau distribuiri ale Elenei Tănase în care este prezentat Silviu Iulian Coșa ca prim-vicepreședinte al PNL Constanța și vicepreședinte PNL al regiunii Sud-Est.

Citește și: Prefectul Constanței: Unii oameni se concentrează pe mașinile cu care vin refugiații, nu pe suferința acestora

Multe dintre aceste postări sunt făcute în intervalul orar 8.00-16.00, de luni-vineri, când, se presupune, Elena Tănase ar trebui să se îngrijească de bunul mers al Cancelariei Prefectului, nu a politicianului.

Una dintre postările distribuite de Elena Tănase – captură Facebook

Deși „Dobrogea Live” a solicitat mai multe informații cu privire la fișa postului Elenei Tănase și salariul acesteia, Prefectura Constanța a preferat să încalce Legea 544/2001, privind accesul la informații publice, și să nu comunice nimic pretinzând că datele sunt comunicate din oficiu pe site-ul instituției, iar alte informații despre o persoană anume nu se pot da (DL a solicitat informații despre persoana Directorului de Cancelarie n.red.). Doar că Legea 544/2001 prevede ca instituțiile publice să răspundă concret solicitărilor nu să facă trimiteri evazive către portaluri. De aceea, așteptăm în continuare, fișa postului și grila de salarizare a directorului Cancelariei.

Citește și: EXCLUSIV: Prefectura Constanța atacă în instanță tunul imobiliar de pe plaja Corbu

Prefectura a precizat, totuși, că Elena Tănase are un contract individual de muncă valabil pe durata mandatului prefectului. Adică, pleacă la pachet amândoi atunci când Silviu Iulian Coșa nu va mai avea sprijin politic de la centru.

Nici Elena Tănase nu a dorit să explice de ce, în timpul serviciului plătit din bani publici, face campanie de imagine/electorală unui om politic (uneori este preocupată și de alți liberali constănțeni, așa cum se vede mai jos).

Elena Tănase, preocupată și de imaginea deputatului Cușoveanu – captură Facebook

1 COMENTARIU

  1. Câți că ea sunt in instituțiile statului plătiți din bani publici să taie frunze la câini.Luati toate primăriile la rand și cu siguranță veți găsi cel puțin două persoane in postura de pupincuriști.Romania este țara lucrului bine făcut și plătit din bani publici.

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments