TOP-ȘTIRIElev al Seminarului Teologic din Constanța, pozitiv cu COVID-19

Elev al Seminarului Teologic din Constanța, pozitiv cu COVID-19

Mai mulți elevi și profesori ai unităților de învățământ din județul Constanța au fost testați pozitiv cu COVID-19.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgențăa votata astăzi, 8 octombrie, schimbarea scenariilor de funcționare a unor unități de învățământ din județ, dar și modul de acțiune aprobat de autorități pentru preîntâmpinarea efectelor Codului Portocaliu de vreme rea, anunțat pentru județul Constanța.

În ceea ce privește scenariile de funcționare, au fost făcute modificări în cazul a 36 de unități de învățământ din județ.

Astfel, în 9 unități de învățământ a fost votată, în unanimitate, trecerea din scenariul 2, în scenariul 3 de funcționare: Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (o clasă a II-a și o clasă a VIII-a, un cadru didactic confirmat), Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (o clasă I, un elev confirmat), Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia până pe 21 octombrie a.c. (o clasă a II-a postliceală, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (o clasă I, un elev confirmat), Școala Postliceală „Hipocrate” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (cursanți – asistent medical de farmacie, un cadru didactic confirmat), Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Cuv. Dionisie Exiguul” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (clasa a X-a, un elev confirmat).

De asemenea, pe fondul depășirii ratei cumulate de infectare în ultimele 14 zile (peste 3 cazuri / 1.000 de locuitori), s-a votat trecerea din scenariul 2, în scenariul 3 pentru Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele și pentru Grădinița cu Program Normal Săcele, până la modificarea ratei incidenței.

Aceeași modificare de scenariu s-a aplicat și pentru Grădinița cu Program Normal nr. 11 Medgidia, până la primirea avizelor necesare.

Totodată, în cazul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Tuzla s-a votat trecerea din scenariul 1, în scenariul 3, pentru o clasă a VIII-a, până pe data de 21 octombrie a.c., în urma confirmării unui elev. Aceeași modificare de scenariu s-a aplicat și pentru Grădinița cu Program Normal „Piticot” Medgidia, până la primirea avizelor necesare.

Alte 22 de unități de învățământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2 de funcționare, ca urmare a depășirii indicelui de 1.5 cazuri / 1.000 de locuitori. Acestea sunt: Clubul Sportiv Școlar Medgidia, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia, Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” Medgidia, Școala Gimnazială „I.L.Caragiale” Medgidia, Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” Medgidia, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Medgidia, Școala Gimnazială  „Mircea Dragomirescu” Medgidia, Școala Gimnazială „Spiru Haret” Medgidia, Grădinița cu Program Normal nr. 7 Medgidia, Școala Primară „Iuliu Prodan” Valea Dacilor, Grădinița „Grădinița lui Andrei” Eforie Nord, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, Grădinița cu Program Prelungit „Albatros” Eforie Sud, Grădinița cu Program Normal Arsa, Școala Gimnazială nr. 1 Cotu Văii, Grădinița cu Program Normal Vârtop, Grădinița cu Program Normal Independența, Grădinița cu Program Normal Movila Verde, Școala Primară nr. 2 Movila Verde, Grădinița cu Program Normal Olteni, Școala Primară nr. 3 Olteni și Clubul Copiilor Medgidia.

În același timp, s-a votat trecerea din scenariul 3, în scenariul 2 pentru trei unități de învățământ, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3. Acestea sunt: Colegiul comercial „Carol I” Constanța, începând cu data de 8 octombrie a.c. (o clasă a XII-a), Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța, începând cu data de 9 octombrie a.c. (o clasă a II-a) și Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, începând cu data de 9 octombrie a.c. (o clasă a VI-a).

Sursa foto: Seminarul Teologic Constanta

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza