Recepția lucrărilor de finalizare a Cazinoului Constanța se va semna la sfârșitul lunii ianuarie – prima săptămână a lunii februarie, când investiția va fi predată Primăriei Constanța, a declarat pentru “Dobrogea Live” Irina Manuela Pătrășcoiu, directorul Companiei Naționale de Investiții, finanțatorul lucrărilor.
Potrivit informațiilor noastre, primul eveniment care va fi găzduit de monumentul istoric proaspăt renovat va fi ediția de rose-uri a celui mai important concurs de vinuri la nivel mondial – Concours Mondial de Bruxelles.
Organizatorul ediției, Valentin Ceafalău, a declarat pentru “Dobrogea Live” că evenimentul este programat pentru sfârșitul lunii martie.
“Este vorba de ediția de rose-uri a celui mai important concurs internațional de vinuri din lume, una dintre cele patru sesiuni a competiției. Un concurs itinerant care circulă în mai multe regiuni viticole. E un plus de imagine pentru România pentru că la eveniment vor participa 80 de specialiști din întreaga lume care vor vizita crame din regiune, vor vizita restaurante. Aceștia vor degusta vinuri, inclusiv românești, pe care le vor puncta și medalia”, a explicat Valentin Ceafalău, campion mondial la degustări de vinuri în orb.
La rândul său, viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu ne-a transmis că acest concurs este unul dintre exemplele de evenimente care vor fi găzduite pe viitor de celebra clădire.
“Am început să primim solicitări pentru organizarea de diverse evenimente la Cazino, dar vrem sa fim foarte atenți ce acceptăm pentru că ne concentrăm atenția către evenimente de clasă în corelare cu prezervarea monumentului”, a precizat viceprimarul.
Valentin Ceafalău, împreună cu echipa României, au obținut locul I la Campionatul Mondial de Degustare în Orb – La Revue du Vin de France 2023.
După recepționarea lucrărilor la Cazino, monumentul va fi preluat în administrarea Patrimoniu Constanța Litoral SRL, o companie înființată la finalul anului trecut, care se află în subordinea Consiliului Local Constanța.
Cazinoul din Constanța a fost inaugurată la 15 august 1910, în prezenţa Principelui Ferdinand. A fost cel mai mare edificiu de acest fel de pe teritoriul României. De atunci, clădirea a avut nevoie de mai multe reparaţii şi reamenajări majore. Prima reparaţie a fost făcută după 1920, deoarece în 1916, în Primul Război Mondial, Cazinoul a fost bombardat de către nemţi.