6.1 C
Constanța
sâmbătă, februarie 27, 2021
Acasă Delta Dunării Documentarul ce surprinde Delta Dunării în toate anotimpurile. Charlie Ottley: „O priveliște...

Documentarul ce surprinde Delta Dunării în toate anotimpurile. Charlie Ottley: „O priveliște care nu a mai fost văzută până acum”

Sarichioi, Jurilovca, Razim, Crișan, Caraorman, Mila 23 sunt locuri unde celebrul realizator Charlie Ottley a filmat în această perioadă frumusețea, oamenii și obiceiurile din Delta Dunării. Este primul anotimp surprins în cadrul proiectului “Wild Danube”, un documentar ce va prezenta delta în toate cele patru anotimpuri.

„Vom încerca să redăm toate locurile ascunse, toate bucuriile, toate frumusețile acestui loc. Vom oferi o priveliște a Deltei care nu a fost văzută până acum. Dorim să prezentăm lumii acest ținut feeric, aceste întinderi spectaculoase de apă, să rebrenduim acest loc, ca fiind Amazonul Europei, să atragem cât mai mulți  turiști în această zonă minunată”, spune Charlie Ottley.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTT) este parte a proiectului, sprijinindu-l pe realizator cu tot ceea ce este nevoie pentru a-și realiza documentarul.

„Ideea pleacă de la documentarul lui Charlie Ottley Flavours of Romania, care a avut o componentă de filmată la Gura Portiței. De 3 ani încearcă să revină în deltă. Este un profesionist, un om capabil, pragmatic pe alocuri, deschis. Avem un dialog permanent cu el legat de conceptul lui”, ne-a declarat Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD.

Dacă Delta Dunării stă destul de bine la capitolul promovare internă, pe plan internațional promovarea nu a fost atât de intensă. De aceea, spune Cătălin Țibuleac, după difuzarea documentarului realizat de Charlie Ottley se mizează pe creșterea numărului de străini dornici să viziteze delta.

Documentarul va arata lumii întregi delta, necosmetizată, cu bune și cu rele, exact așa cum este ea, iar filmările au început deja la Jurilovca, Enisala, Lacul Razim, Crisan, Mila 23 și vor continua în toate colțurile deltei, în toate cele patru anotimpuri. Sperăm ca prestigiosul producător de televiziune, să fie încântat de ceea ce îi arătăm noi și suntem absolut convinși că Delta Dunării a câștigat deja un prieten: Charlie Ottley!” a mai spus Cătălin Țibuleac.

Documentarul “Wild Danube” va fi lansat pe 1 Decembrie 2021. Va fi prezentat la o televiziune națională și apoi fragmente din documentar, vor rula timp de o lună la BBC WORLD. Ulterior se vor produce DVD-uri, care vor fi distribuite în școli, cu scopul de a conștientiza faptul că România are ceva unic: Delta Dunării.

Charlie Ottley – sursa foto: AMDTDD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

„Trenul bordel” Constanța – Techirghiol – Eforie Sud

Vara anului 1930 avea să aducă în atenția autorităților din stațiunile de pe litoral o situație mai puțin întâlnită: în trenurile care circulau pe...

Teatrul de Stat Constanța intră în realitatea virtuală. Primul spectacol, duminică

Deși realitatea virtuală este un concept pe care îl cunoaștem asociat cu jocurile pe calculator, sfera de aplicabilitate este deosebit de vastă, iar mintea...

Cristina Rizea, despre finanțarea schitului Prodromu: „Cu un milion de euro se poate construi o creșă”

Parlamentarii au dezbătut zilele acestea proiectul inițiat anul trecut de PSD pentru finanțarea schitului Prodromu din muntele Athos. România dă bani de la bugetul...

Primărie vs. Academie. Amiralul Chițac a picat examenul parcărilor

Ordinul se execută, nu se discută. Cam așa a crezut amiralul (ales primar) că va reuși să implementeze un nou Regulament al parcărilor în...

Recent Comments