Cine este Victor Tarhon, inculpat în dosarul mitei pentru campania lui Băsescu, ales vicepreședinte al CJ Tulcea

La Curtea de Apel București se află în pronunțare dosarul penal în care mai mulți inculpați sunt judecați pentru luare de mită. Printre ei este și Victor Tarhon, președintele PMP Tulcea și noul vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Tulcea.

În anul 2017, Victor Tarhon a fost trimis în judecată, alături de Elena Udrea, Ioana Băsescu, Dan Andronic, Gheorghe Nastasia și Ioan Silviu Wagner, pentru luare de mită.

Procurorii DNA spun că în perioada octombrie – noiembrie 2009, inculpata Udrea Elena Gabriela l-a determinat pe inculpatul Tarhon Victor, președintele Consiliului Județean Tulcea, să pretindă și să primească de la reprezentantul unei alte societăți comerciale (om de afaceri) suma de 691.029,63 lei, pentru a asigura buna derulare a unor contracte și efectuarea la timp a plăților.

Societatea omului de afaceri încheiase anterior cu Consiliul Județean Tulcea mai multe contracte finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Astfel, în perioada 26 octombrie – 23 noiembrie 2009, societatea omului de afaceri a virat în conturile a patru firme, în baza unor contracte fictive de consultanță și servicii de publicitate suma totală de 691.029,63 lei.

Serviciile respective nu au fost realizate în realitate, iar sumele de bani au fost folosite pentru plata unor servicii prestate în timpul campaniei electorale desfășurate în favoarea aceluiași candidat (Traian Băsescu n.red.).

Cine este Victor Tarhon

Victor Tarhon (63 de ani) a fost ales marți, 23 februarie, vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea cu votul majorității consilierilor județeni. Celălalt post de vicepreședinte a fost obținut de un consilier județean al PNL.

Victor Tarhon (născut în 1958) este arhitect, absolvent al institutului de Arhitectură „Ion Mincu” din București. „După 1992 a fost Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Subprefect al Judeţului Tulcea, Consilier Parlamentar, Consilier Judeţean și Preşedinte al Consiliului Judeţean”, se arată într-o prezentare pe site-ul Partidului Mișcarea Populară (PMP)

Pe lângă funcțiile publice deținute a fost șef de proiect la Secția de proiectări Tulcea, șef Serviciu urbanism și amenajarea teritoriului în Consiliul Județean Tulcea, Director de dezvoltare al unei societăți franceze, specializată în furnizarea de energie termică, peste un deceniu Director al unei Sucursale de asigurări, a unei importante multinaționale din domeniu și Director general al Aeroportului „Delta Dunării” Tulcea.

„În domeniul social, de remarcat este că a fost timp de 8 ani preşedinte al Filialei Judeţene de Crucea Roşie și, timp de 4 ani, membru în Adunarea Națională Bisericească a Bisericii Ortodoxe Române”, scriu cei de la PMP.

În declarația de avere depusă la finalul anului trecut, Tarhon notează că are în proprietate un teren intravilan de 291 de mp, situate în municipiul Tulcea, o casă situate în același oraș, bijuterii din aur în valoare de 5.000 de euro și un cont curent în care a economist suma de 70.000 de euro.

În anul 2019 a câștigat suma de 38.800 de lei ca director general al firmei SC Spondeo SRL, a mai câștigat și suma de 27.930 de lei de la Universitatea „Ovidius” din Constanța ca specialist relații sociale.

Foto Victor Tarhon sursa: FB/Victor Tarhon  

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Doneaza