ActualitateDirectorul Evidenței Persoanelor Constanța, comentariu despre Miss Olanda: „Un bulangiu care se...

Directorul Evidenței Persoanelor Constanța, comentariu despre Miss Olanda: „Un bulangiu care se crede femeie”

O femeie transgender a câștigat titlul de Miss Olanda 2023. Rikkie Valerie Kollé a devenit prima femeie transgender care a câștigat titlul național, iar acest lucru a stârnit un val de reacții în societatea românească.

Ion Constantin, fost prefect al județului Constanța, actualmente director executiv al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța susșine că Rikkie Valerie Kollé nu este altceva decât „un bulangiu care se crede femei(e)”. Comentariul directorului de instituție publică a fost făcut la o postare Digi24.

Comentariul postat de Ion Constantin

„Dobrogea Live” l-a întrebat pe Ion Constantin ce înțelege prin termenul de „bulangiu”, iar directorul a răspuns: „Suntem cam de aceeași vârstă (referire la vârsta reporterului n.red.), sigur avem aceeasi definiție”. De asemenea, el susține că remarca lui nu este homofobă.

Conform Euronews.ro, Rikkie nu este singura femeie transgender care concurează pentru titlul râvnit. Modelul spaniol Ángela Ponce este deținătoarea titlului Miss Universe Spania 2018. Influencerul și modelul de pe Instagram Sofia Salomon și-a depus candidatura pentru a participa la concursul Miss Venezuela din acest an.

Ion Constantin s-a plimbat în diferite funcții de conducere pe la diverse instituții (Direcția Generală de Evidență a Persoanelor, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și chiar Ministerul Sănătății). În perioada ianuarie 2015 – martie 2016, Constantin a fost numit chiar prefect al județului de la malul mării.

Bugetar cu state vechi, Ion Constantin și-a permis să facă, în 2022, o achiziție de invidiat: Hanul Balcan, monument istoric, construit la 1900. Valoarea achiziției: 650.000 de euro.

Citește și:


spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza