În ultimii ani, în zona statuii Lupoaica din centrul vechi al Constanței a început să se dezvolte un mic centru al bucătăriei cu specific oriental, care ar putea deveni în scurt timp o atracție turistică în sine.
Dacă în urmă cu câțiva ani, la intrarea în zona peninsulară funcționau două restaurante cu bucătărie orientală, astăzi întâlnim pe o rază de numai 100 de metri șapte localuri care servesc preparate cu specific turcesc, tătărăsc și arăbesc.
Cu siguranță, proximitatea Geamiei Hunkiar a stat la baza alegerii zonei pentru stabilirea mini-cartierului culinar oriental, iar formarea unui astfel de grup este firească, având în vedere componența multietnică unică în țară a Constanței.
Mai jos îți prezentăm localurile care formează micul ’’cartier’’ gastronomic oriental din Constanța, în ordinea poziționării lor de la plecând dinspre piața Ovidiu, așa cum se recomandă ele.
El Maktub – Restaurant cu specific libanez
Ceyhan Simit Saray – Patiserie și restaurant cu specific turcesc
Baba Doner – Authentic Turkish Cuisine by the sea
Bel sweets – From Turkey with love – Dulciuri turcești
Musafir Efendi – Bucătărie turco – tătară
Bosfor – Restaurant turcesc
Byblos – Restaurant libanez
Citește și: