ActualitateVIDEO Poluare masivă cu praf în municipiul Constanța. „Ne-au terminat plămânii și...

VIDEO Poluare masivă cu praf în municipiul Constanța. „Ne-au terminat plămânii și mașinile” UPDATE

La finalul anului trecut a apărut informația că Dedeman va deschide un nou magazin în municipiul Constanța, pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 131, pe locul fostului SOMACO. Pentru ca acest lucru să fie realizabil, construcțiile existente acolo trebuie demolate. O operațiune care face viața oamenilor din acel cartier imposibilă.

UPDATE 14 iulie: Garda de Mediu Constanța a anunțat că a efectuat un nou control, în data de 14.07.2023, și s-a aplicat sancțiune contravențională în valoare de 100.000 lei pentru nerealizarea masurilor stabilite la controlul anterior.

Știrea inițială:

Oricine intră sau iese din municipiul Constanța folosind bulevardul I.C. Brătianu trece printr-o zonă „încețoșată” în dreptul locului unde a funcționat SOMACO. Lucrările de demolare a construcțiilor sunt în plină desfășurare iar rezultatul este un strat gros de praf ce scade vizibilitatea și poate pune în pericol sănătatea oamenilor care locuiesc acolo.

„De două luni de zile, ne-au terminat plămânii și mașinile. Macină beton fără nicio măsură de protecție. De două luni de zile. Am sesizat și Garda de Mediu de două ori…”, a declarat pentru „Dobrogea Live” un locuitor din zonă.

Bd. Brătianu este acoperit de praf FOTO: Dobrogea Live

Firma care se ocupă de demolarea acestor construcții este SC ROBDENIS, cu sediul în Suceava. „Dobrogea Live” a cerut un punct de vedere de la această societate, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns.

În schimb, Garda de Mediu ne-a transmis că în jurul datei de 20 mai s-a primit o sesizare, iar comisarii au amendat firma care demoleaza cu 15.000 de lei. Totodată s-au dispus și măsuri speciale (stropirea zonei pentru a nu se mai ridica praful).

Au revenit sesizările și de vreo 10 zile monitorizăm din nou zona. Săptămâna aceasta finalizăm al doilea control”, a declarat pentru „Dobrogea Live” Steluța Popescu, șefa Gărzii de Mediu Constanța.

SC Robdenis nu a formulat un punct de vedere
spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza