29.4 C
Constanța
miercuri, august 10, 2022
AcasăPoliticăDe ce îl susține Vergil Chițac pe Florin Cîțu la șefia PNL

De ce îl susține Vergil Chițac pe Florin Cîțu la șefia PNL

Premierul Florin Cîți și-a anunțat astăzi candidatura la funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Până acum, doar Ludovic Orban s-a mai înscris în această cursă.

Alături de Florin Cîțu au fost astăzi mai mulți lideri PNL din țară, dar și colegi din Guvernul României. Primarul Constanței, Vergil Chițac, a fost prezent alături de premier, la fel cu a fost prezent și primarul municipiului Cluj-napoca, Emil Boc.

„Premierul Florin Cîțu a adus României acea gură de prospețime de care aveam mare nevoie. Reprezintă un suflu nou pentru țara noastră și pentru Partidul Național Liberal, este inteligent, bine pregătit și un abil comunicator. De aceea, mă raliez cu toată convingerea mesajului domnului Emil Boc, care a spus despre Florin Cîțu că este viitorul PNL”, spune Vergil Chițac.

Mai departe, primarul municipiului Constanța spune că are încredere în Florin Cîțu deoarece este un om serios și capabil, de care-l leagă o prietenie din perioada de luptă comună pe care au dus-o din băncile opoziției parlamentare.

„Am descoperit cu această ocazie un liberal autentic și atent la echilibrele macroeconomice ale țării, care susține un stat minimalist și care crede că piața trebuie să regleze mecanismele economice și nu statul. Datorită acestei viziuni și a valorilor liberale în care crede Florin Cîțu țara a trecut atât de bine prin criza sanitară, economia nu s-a destabilizat și chiar a început să crească, iar inflația nu a luat-o razna”, mai spune Vergil Chițac.

Primarul Constanței arată că demersul său este în favoarea lui Florin Cîțu și nu împotriva lui Ludovic Orban. „Voi încerca să conving membrii PNL de ce este bine ca partidul să fie condus de Florin Cîțu și nu de ce nu este bine să fie condus de Ludovic Orban, căruia îi recunosc capacitatea și experiența politică.

Citește și:

Remus Negoi: Cîțu nu mai poate fi premier! Nu ieşim de la guvernare

Alianța USR PLUS-PNL-Vergil Chițac a început să scârțâie

Cele mai populare

Recent Comments