10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăPoliticăDacian Cioloș: „Obiectivul nostru este să scoatem România din criză”

Dacian Cioloș: „Obiectivul nostru este să scoatem România din criză”

Președintele României l-a desemnat pentru funcția de premier pe Dacian Cioloș, președintele USR.

„Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern.Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide”, a declarat Cioloș după anunțul făcut de Klaus Iohannis.

De asemenea, premierul desemnat a spus că „obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR.”

USR a anunțat în urmă cu puțin timp că este pregătit să își asume responsabilitatea guvernării și să inițieze imediat negocieri cu PNL și UDMR pentru un guvern care să scoată România din criză.

În această seară are loc o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR.

„USR susține în continuare că cea mai bună soluție pentru România astăzi este un guvern USR-PNL-UDMR cu un nou prim-ministru și cu un program de guvernare, care să fie respectat de partenerii de coaliție”, se arată într-un comunicat al USR.

sursa foto: FB/Dacian Cioloș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments