2.4 C
Constanța
miercuri, ianuarie 19, 2022
AcasăActualitateRomânia, un stat eșuat. Cerem ajutor internațional pentru tratatea pacienților cu forme...

România, un stat eșuat. Cerem ajutor internațional pentru tratatea pacienților cu forme severe de COVID-19

Iarna ne prinde întotdeauna pe nepregătite. Școala începe, în fiecare an, în mod surprinzător, pe la mijlocul lui septembrie. Valul 4 al pandemiei, anunțat de toți epidemiologii, găsește România îngenuncheată de luptele politice.

În timp ce președintele Iohannis se consultă cu partidele politice pentru a găsi o ieșire dintr-o criză politică la care a contribuit și el din plin, sute de români mor în spitale din cauza Covid-19.

Valul 4, cu tulpina Delta, a fost anunțat de luni bune de specialiștii în sănătate. Doar că, în România, țara care este pe penultimul loc în UE la numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19, bătăliile politice au fost mai importante decât sănătatea oamenilor. Așa se face că numărul paturilor în secțiile ATI nu a fost mărit, incendiile continuă să omoare pacienți în spitale și toată campania de vaccinare este un mare eșec.

Într-o astfel de atmosferă, în care politicul are o cu totul altă agendă decât cea pe care situația o impune, ne-am trezit în plină criză sanitară și am ajuns să solicităm ajutor internațional.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 11 octombrie Hotărârea numarul 84 privind aprobarea solicitării de asistență internațională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19 prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Prin această hotărâre se propune solicitarea de asistență internațională constând în produsele medicale, respectiv imunomodulatorul Tocilizumab și concentratoare de oxigen de 10 litri”, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments