Cum începe școala în județul Constanța. Lista tuturor unităților de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Constanța a stabilit cele trei scenarii după care vor funcționa toate școlile din județ. Cele mai multe vor deschide noul an în sistem hibrid.

La nivelul județului Constanța sunt 182 de unități de stat și 40 private. Acestea își desfășoară activitatea într-un total de 515 clădiri.

Fiecare unitate de învățământ din județul Constanța a trimis către Inspectoratul Școlar Județean propunerile privind scenariul de funcționare pentru anul școlar 2020-2021, acestea fiind avizate de către ISJ Constanța și DSP Constanța.

Ulterior, scenariile propuse de unitățile de învățământ (scenariul 1 – elevi prezenți la școală, scenariul 2 – jumătate de elevi în clasă, jumătate în sistem online, scenariul 3 – 100% online) au fost votate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență astfel: scenariul 1 va cuprinde 223 de corpuri ale unităților de învățământ, scenariul 2 va cuprinde 285 de clădiri, iar scenariul 3 se va aplica în cazul a 7 școli din județ.

Menționăm că vor începe cursurile cu scenariul 3:

  • Şcoala Gimnazială Nr. 1 Cuza Vodă și Grădiniţa cu Program Normal Cuza Vodă (din cauza ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, conform datelor furnizate de DSP);
  • Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă” Medgidia, Grădiniţa cu Program Prelungit „Lucian Grigorescu” Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal Nr.11 Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal „Piticot” Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 8 Medgidia, unități de învățământ în care se desfășoară un amplu proces de reabilitare, finalizat în 4 dintre acestea (recepția lucrărilor realizându-se la sfârșitul lunii septembrie), în curs de finalizare în una dintre grădinițe.
    De asemenea, precizăm că totalul de 515 unități de învățământ cuprinde și Palatul Copiilor și cluburile copiilor, cluburile sportive și CJRAE (12 instituții).

Lista scenariilor pentru fiecare școală din județul Constanța:

sursa foto: Sacaleanu Ramona Gina


Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

  1. Interesant cum mai toate unitatile private aplica scenariul 1, iar in majoritatea de stat se aplica scenariul 2. Probabil cei de la privat sunt imunizati deja, deoarece ei au putut functiona toata vara, ma refer la gradinite, si nu am auzit de nici un caz de Covid. Dar asa este la stat, mai bine stai acasa si iei bani decat sa muncesti pentru ei. Bine ca ne recomanda noua parintilor sa stam cu 75% acasa, ca avem dreptul!
    RUSINICA!!!

Comments are closed.

Doneaza