2.9 C
Constanța
sâmbătă, martie 6, 2021
Acasă Primării Dobrogene Constănțenii vor putea vota on-line proiectele Primăriei

Constănțenii vor putea vota on-line proiectele Primăriei

Locuitorii Constanței vor putea decide direct prin vot on-line care dintre proiectele propuse de Primărie să fie finanțate și implementate în cartierele orașului.

Acesta este unul dintre angajamentele noii administrații, cuprinse în acordul de guvernare locală, semnat luni de primarul Vergil Chițac, USR-PLUS și PNL.

Conform protocolului, într-un orizont de timp de până la un an, Primăria Constanța „se va transforma într-o platformă digitală în serviciul cetățenilor”.

Serviciile publice, on-line

În acest sens, administrația locală spune că „procedurile de lucru din Primărie vor fi regândite pentru a fi în marea lor majoritate electronice, disponibile on-line și la ghișeu, însă, încurajându-se accesul on-line. În același context cetățenii vor beneficia de un sistem de gestionare a sesizărilor trimise direct de pe telefon către autoritățile competente: Primărie, Poliția locală, RADET, RAJA, CT Bus”, se arată în acordul de guvernare locală.

Sedințele de Consiliu și de comisii, în direct

De asemenea, Primăria se angajează să publice pe site-ul administrației toate documentele de plată, pe etape de execuție, transmiterea live a ședințelor de Consiliu Local și de comisii cu o calitate bună a imaginii și sunetului.

Totodată, se va asigura posibilitatea constănțenilor de a participa inclusiv on-line și a lua cuvântul la aceste întâlniri.

În ceea ce privește relația cu partenerii privați, acordul prevede că va fi publicat on-line calendarul cheltuielilor publice, pentru a da posibilitatea firmelor să-și pregătească ofertele pentru atribuirile de contracte.

Sursa foto: G4Media

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Primul laborator de optică medicală din Constanța: „Atelierele Șapira”

Timp de mai bine de 30 de ani, întreprinzătorul Pincus Șapira și-a pus amprenta asupra activităților comerciale ale Constanței interbelice. Domeniile afacerilor sale de...

Miniporturi la Ostrov, Rasova, Ghindărești și Topalu. Bogdan Bola: „Acest proiect nu trebuie ratat”

Soarta unui proiect care suna promițător pentru dezvoltarea turistică a zonei de vest a județului Constanța, amenajarea unor miniporturi turistice pe Dunăre, a intrat...

„Salonul de primăvară” – Expoziție organizată în memoria Doinei Păuleanu

Odată cu redeschiderea Muzeului de Artă din Constanța, pe 26 februarie 2021, au început și primele activități de anul acesta ale instituției de cultură....

Daniel Dumitrescu (PNL): Orașul Năvodari arată ca după bombardament. Președintele liberal cere explicații primăriei

Lucrări executate la rețelele de utilități, care nu au mai adus trama stradală la forma inițială, se întâlnesc la tot pasul prin orașul Năvodari....

Recent Comments