Constănțenii vor putea vota on-line proiectele Primăriei

Locuitorii Constanței vor putea decide direct prin vot on-line care dintre proiectele propuse de Primărie să fie finanțate și implementate în cartierele orașului.

Acesta este unul dintre angajamentele noii administrații, cuprinse în acordul de guvernare locală, semnat luni de primarul Vergil Chițac, USR-PLUS și PNL.

Conform protocolului, într-un orizont de timp de până la un an, Primăria Constanța „se va transforma într-o platformă digitală în serviciul cetățenilor”.

Serviciile publice, on-line

În acest sens, administrația locală spune că „procedurile de lucru din Primărie vor fi regândite pentru a fi în marea lor majoritate electronice, disponibile on-line și la ghișeu, însă, încurajându-se accesul on-line. În același context cetățenii vor beneficia de un sistem de gestionare a sesizărilor trimise direct de pe telefon către autoritățile competente: Primărie, Poliția locală, RADET, RAJA, CT Bus”, se arată în acordul de guvernare locală.

Sedințele de Consiliu și de comisii, în direct

De asemenea, Primăria se angajează să publice pe site-ul administrației toate documentele de plată, pe etape de execuție, transmiterea live a ședințelor de Consiliu Local și de comisii cu o calitate bună a imaginii și sunetului.

Totodată, se va asigura posibilitatea constănțenilor de a participa inclusiv on-line și a lua cuvântul la aceste întâlniri.

În ceea ce privește relația cu partenerii privați, acordul prevede că va fi publicat on-line calendarul cheltuielilor publice, pentru a da posibilitatea firmelor să-și pregătească ofertele pentru atribuirile de contracte.

Sursa foto: G4Media

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Doneaza