Constănțenii sunt invitați să-și exprime opțiunile cu privire la viitorul taluzului, aflat în atenția investitorilor imobiliari

Sociologul Simona Niculae a lansat un sondaj adresat constănțenilor care doresc să-și exprime opțiunile legate de viitorul taluzului din oraș.

Inițiativa vine în contextul în care consilierii locali vor vota luni un proiect promovat de primarul Vergil Chițac, care prevede construirea unei artere pe taluz, între plaja Modern și zona străzii Bucovinei, care va facilita accesul utilajelor pentru edificarea mai multor proiecte imobiliare pe spațiul verde dintre mare și oraș (citește aici).

Astfel, în lipsa unei consultări publice din partea autorităților locale, sociologul a realizat un scurt chestionar care poate fi completat la următorul link:

https://www.primosurvey.com/survey.aspx?id=5f0d7231-eddc-4286-b3c3-28d45788e0c9

Un sondaj silimar a fost completat de către constănțeni și anul trecut, când a reieșit că într-un procent că covârșitor locuitorii orașului nu sunt de acord cu un eventual proiect imobiliar pe taluz (citește aici).

”Opinia publică s-a exprimat prompt anul trecut. Rezultatele arată că, în largă majoritate, nu sunt de acord cu circulaţia auto de-a lungul plajei, ceea ce este în contradicţie cu motivarea primăriei, conform căreia deschiderea circulaţiei auto ar răspunde unor ”nevoi cotidiene”. Oamenii doresc parc pe taluz, nu proiecte imobiliare. Este de înţeles şi se încadrează în direcţia în care se îndreaptă oraşele europene, crearea de spaţii verzi, pietonale, incluzive, comunitare. Constanţa duce lipsă de acestea şi deciziile aleşilor locali ar trebui să ţină cont de opinia publică, mai ales când este împărtăşită de specialişti în urbansim şi regenerare urbană. Sper ca locuitorii şi iubitorii Constanţei să completeze chestionarul şi să putem actualiza datele”, a declarat pentru “Dobrogea Live” autorul studiului.

Sociologul Simona Niculae este și fondatorul Grupului de Iniţiativă Civică Peninsula.

Sursa foto: Partidul Verde Constanța

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza