ActualitateSONDAJ: 95% dintre constănțeni nu sunt de acord cu un eventual proiect...

SONDAJ: 95% dintre constănțeni nu sunt de acord cu un eventual proiect imobiliar pe taluz

Majoritatea covârșitoare a constănțenilor (95%) nu este de acord cu amplasarea unor clădiri pe taluzul falezei din dreptul plajei Modern, relevă un sondaj de opinie realizat de administratorul și membrii Grupului de Inițiativă Civică Peninsula.

Tema sondajului a fost generată de punerea în dicuție a unui PUZ care dezvăluie un proiect masiv care, dacă este aprobat, ar putea da undă verde construirii pe o suprafață de peste 70.000 mp din taluzul care se află în dreptul plajei Modern.

Potrivit sondajului la care au participat 1.000 de respondenți, 99,6% dintre constănțeni consideră că edificarea unui astfel de proiect ar avea efecte negative.

Analiza, coordonată de sociologul Simona Niculae, relevă că 88% dintre constănțeni doresc ca pe taluzul Modern să fie amenajat un parc, ori să fie păstrat actualul aspect sălbatic al zonei.

Pe de altă parte, la ideea construirii unei șosele de coastă 39% dintre respondenți au afirmat că ar fi de acord cu existența unei astfel de infrastructuri, în timp ce 44% dintre constănțeni spun că nu doresc drumul auto.

Cu o eventuală prelungire a promenadei de la Cazinoul Constanța până în stațiunea Mamaia ar fi de acord 84% dintre participanții la sondaj.

Analiza sociologică a fost realizată în contextul apariției în media constănțeană a unei propuneri de PUZ care dezvăluie că tot taluzul din dreptul plajei modern este parcelat în vederea edificării de construcții.

Sondajul elaborat de Simona Niculae (sociolog) și Adrian Grigorescu (arhitect/urbanist), cu sprijinul unor membri ai Grupului de Initiativă Civică Peninsula, poate fi consultat integral aici.

Sursa foto: Partidul Verde Constanța

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

3 COMENTARII

    • Merg si niste parcari in partea de sus. Dar musai incadrate in peisaj de un arhitect onest. In jos, parc, spatiu verde, sosea de coasta biciclete-pietonal, acces plaja. La Ovidiu au reusit o amenajare mai mult decat decenta pe o fasie infinit mai mica.
      Concurs de solutii pt arhitecti oe o tema clar stabilita de primarie in urma unei consultari publice….

  1. Fara constructii pe cei 70.000 mp. Lasati verdeata in pace ca ati ucis tot in Constanta! Sa nu fie aprobat! Constantenii au si ei ceva de spus; in fond noi locuim acolo, toti mascaricii astia de la primarie vin si pleaca. Daca nu respecta ce vor constantenii, jos cu paupsarii!

    Promenade DA, drum auto NU!

    Bagati-va mintile in cap si fiti in serviciul oamenilor si al naturii!

Comentariile sunt închise.

Doneaza