6.1 C
Constanța
sâmbătă, februarie 27, 2021
Acasă Actualitate SONDAJ: 95% dintre constănțeni nu sunt de acord cu un eventual proiect...

SONDAJ: 95% dintre constănțeni nu sunt de acord cu un eventual proiect imobiliar pe taluz

Majoritatea covârșitoare a constănțenilor (95%) nu este de acord cu amplasarea unor clădiri pe taluzul falezei din dreptul plajei Modern, relevă un sondaj de opinie realizat de administratorul și membrii Grupului de Inițiativă Civică Peninsula.

Tema sondajului a fost generată de punerea în dicuție a unui PUZ care dezvăluie un proiect masiv care, dacă este aprobat, ar putea da undă verde construirii pe o suprafață de peste 70.000 mp din taluzul care se află în dreptul plajei Modern.

Potrivit sondajului la care au participat 1.000 de respondenți, 99,6% dintre constănțeni consideră că edificarea unui astfel de proiect ar avea efecte negative.

Analiza, coordonată de sociologul Simona Niculae, relevă că 88% dintre constănțeni doresc ca pe taluzul Modern să fie amenajat un parc, ori să fie păstrat actualul aspect sălbatic al zonei.

Pe de altă parte, la ideea construirii unei șosele de coastă 39% dintre respondenți au afirmat că ar fi de acord cu existența unei astfel de infrastructuri, în timp ce 44% dintre constănțeni spun că nu doresc drumul auto.

Cu o eventuală prelungire a promenadei de la Cazinoul Constanța până în stațiunea Mamaia ar fi de acord 84% dintre participanții la sondaj.

Analiza sociologică a fost realizată în contextul apariției în media constănțeană a unei propuneri de PUZ care dezvăluie că tot taluzul din dreptul plajei modern este parcelat în vederea edificării de construcții.

Sondajul elaborat de Simona Niculae (sociolog) și Adrian Grigorescu (arhitect/urbanist), cu sprijinul unor membri ai Grupului de Initiativă Civică Peninsula, poate fi consultat integral aici.

Sursa foto: Partidul Verde Constanța

2 COMENTARII

    • Merg si niste parcari in partea de sus. Dar musai incadrate in peisaj de un arhitect onest. In jos, parc, spatiu verde, sosea de coasta biciclete-pietonal, acces plaja. La Ovidiu au reusit o amenajare mai mult decat decenta pe o fasie infinit mai mica.
      Concurs de solutii pt arhitecti oe o tema clar stabilita de primarie in urma unei consultari publice….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

„Trenul bordel” Constanța – Techirghiol – Eforie Sud

Vara anului 1930 avea să aducă în atenția autorităților din stațiunile de pe litoral o situație mai puțin întâlnită: în trenurile care circulau pe...

Teatrul de Stat Constanța intră în realitatea virtuală. Primul spectacol, duminică

Deși realitatea virtuală este un concept pe care îl cunoaștem asociat cu jocurile pe calculator, sfera de aplicabilitate este deosebit de vastă, iar mintea...

Cristina Rizea, despre finanțarea schitului Prodromu: „Cu un milion de euro se poate construi o creșă”

Parlamentarii au dezbătut zilele acestea proiectul inițiat anul trecut de PSD pentru finanțarea schitului Prodromu din muntele Athos. România dă bani de la bugetul...

Primărie vs. Academie. Amiralul Chițac a picat examenul parcărilor

Ordinul se execută, nu se discută. Cam așa a crezut amiralul (ales primar) că va reuși să implementeze un nou Regulament al parcărilor în...

Recent Comments