Bogdan Bola: Ar trebui să existe plaje publice pe litoralul românesc?

Plajele de pe litoralul românesc sunt închiriate de Ministerul Mediului, prin intermediul Apelor Române, către agenți economici. Așa se ajunge ca plajele să fie „stăpânite” de privați care amenajează beach baruri și zone cu șezlonguri de închiriat.

„Considerați că ar trebui să fie ținute anumite sectoare de plajă la liber și date în administrarea unităților administrativ teritoriale de la malul mării, să fie cu adevărat „plaje publice”, pentru cei care nu doresc să închirieze șezlonguri sau umbrele?”, întreabă deputatul Bogdan Bola (Forța Dreptei).

Parlamentarul spune că aceste sectoare de plajă ar fi fără construcții, dar cu obligația primăriilor de a instala dușuri (sau să creeze facilități pentru practicarea sporturilor nautice, de exemplu), să amenajeze zone de acces pentru persoane cu handicap, să se poată organiza campionate de fotbal sau volei pe plajă etc. „Posibilitățile sunt multe, trebuie doar să îți pese și să îți dorești să faci asta pentru cetățeni”, spune deputatul, conform bogdanbola.ro.

„Ideea este că, în acest moment, sistemul este făcut astfel încât statul să câștige niște bani (nici măcar foarte mulți), fără a interesa pe nimeni de alte aspecte care țin de viața noastră de zi cu zi. Pentru a schimba lucrurile, consider că împreună trebuie să încercăm să schimbăm sistemul acesta și că este nevoie de plaje cu adevărat publice pentru constănțeni, conchide parlamentarul.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza