31.4 C
Constanța
joi, iulie 29, 2021
AcasăPrimării DobrogeneArhitecții care au consiliat administrațiile Mazăre și Făgădău, respinși din Comisia Tehnică...

Arhitecții care au consiliat administrațiile Mazăre și Făgădău, respinși din Comisia Tehnică de Urbanism

Consilierii locali USR PLUS și PNL au decis să-i respingă pe membrii Comisiei Tehnice de Urbanism care au făcut parte din acest organism și în mandatele Mazăre și Făgădău.

“Este momentul să  împrospătăm Comisia Tehnică de Urbanism. Sunt acolo câteva nume încă din epoca Mazăre și Făgădău, care trebuie înlocuite. Am convenit împreună cu colegii din PNL să solicităm Ordinului Arhitecților din România să vină cu propunera altor specialiști”, a declarat pentru “Dobrogea Live” consilierul local USR, Cătălin Iacob.

Pe cale de consecință, cei vizați sunt arhitecții Mihai Isacov, Ignis Nejla Duvagi și Radu Cornescu, nume grele care au avizat tehnic proiecte controversate în orașul de la malul mării încă din 2013.

Cornescu spune că se va propune tot pe el

Acesta din urmă nu pare să renunțe prea ușor la locul său în Comisia Tehnică și sugerează că se va agăța în continuare de poziția sa în acest organism cu atribuţii de avizare, expertizare și consultanţă tehnică a documentaţiilor de urbanism.

Practic, consilierii municipali vor trimite o solicitare către Ordinului Arhitecților din România filiala Dobrogea (OAR) să vină cu propuneri noi de specialiști, însă Radu Cornescu este chiar vicepreședintele Ordinului și a sugerat că se va propune din nou pe sine.

“Cum să ne solicite numirea altor consilieri?! Păi noi am fost numiți în urma unui vot în OAR. Dacă Primăria ne solicită alți oameni, noi tot pe noi ne vom propune”, a declarat arhitectul pentru “Dobrogea Live”.

Nicio poziție față de abuzurile din urbanism

Arhitectul Radu Cornescu a fost desemnat de fostul primar, Decebal Făgădău, să fie omul care îl informează cu privire la evoluția lucrărilor de la Cazinoul de pe faleza Constanței.

În mandatele primarilor Mazăre și Făgădău, arhitecții filialei Dobrogea ai OAR din Comisia Tehnică nu au avut nicio luare de poziție referitoare la nenumăratele abuzuri urbanistice ale administrației din Constanța, singura opoziție venind din partea societății civile și ONG-urilor.

Consilierii municipali au amânat votul asupra proiectului de hotărâre privind aprobarea componenței și a regulamentului de funcționare a Comisiei Tehnice de Urbanism.

Această comisie este compusă din specialiști recomandați de către Ordinului Arhitecților din România – Filiala Teritorială Dobrogea, Registrul Urbaniștilor din România – Biroul Teritorial Nord-Est, Direcția Județeană pentru Cultură, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Proiect SA Constanța, Universitatea Ovidius, Universitatea Maritimă din Constanța asmd.

Cele mai populare

Recent Comments