3.9 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăActualitateCarantinarea Constanței, un eșec. Prefectul nu are explicații

Carantinarea Constanței, un eșec. Prefectul nu are explicații

Municipiul Constanța a intrat pe 20 noiembrie în carantină. În acel moment, indicele infectărilor cu SARS-CoV-2 era de 9.11/1.000 de locuitori, iar pe judeţ era de 5.97/1.000 de locuitori.

După 13 zile de la instalarea carantinei, municipiul a ajuns la un indice de 10,54/1.000 de locuitori, iar tot județul înregistrează 7,15 cazuri de infectare la 1.000 de locuitori.

De ce au crescut cazurile de înbolnăvire cu COVID-19 deși orașul este în carantină? O întrebare la care prefectul județului, Silviu-Iulian Coșa nu a oferit niciun răspuns. Singurele lui informații au fost că orașul are o populație numeroasă și „ne aflăm într-o zonă de platou 10,50/1.000 de locuitori şi putem evolua în orice sens. Sperăm să fie unul bun. Regulile sunt respectate.”

Mai mult, prefectul a declarat, într-o conferință de presă susținută joi, că se vor intensifica măsurile şi prezenţa forţelor de oridine pe stradă.

Dacă primele două săptămâni de carantină nu au dat rezulate, DSP Constanța analizează astăzi prelungirea cu încă două săptămâni a restricțiilor care, în realitate, sunt mai mult pe hârtie.

foto: IPJ Constanța

1 COMENTARIU

  1. Lipsa patrulelor de politisti/jandarmi pe străzi, lipsa controalelor inopinate în magazinele alimentare mici, de cartier precum și lipsa de fermitate în aplicarea legii. În cartierele de case multe persoane dintre cei cu lipici la ajutoarele sociale, și cărora munca le displace nativ, umbla de colo-colo fără masca profitând de multele scăpări ale ordonanței de carantinare, precum definirea spațiului public. Nu, spui negru pe alb, ca atunci când iese din casa poarta masca. Oamenii înțeleg ce vor. Și o poartă când întra într-un spațiu inchis(magazin, cabinet medical, etc.). Ar mai fi și altele, dar nu avem spațiu…

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments