17.1 C
Constanța
miercuri, mai 12, 2021
Acasă Justiție Comisar în slujba șpăgii. Un nou ofițer corupt arestat la Penitenciarul Tulcea

Comisar în slujba șpăgii. Un nou ofițer corupt arestat la Penitenciarul Tulcea

Comisarul de poliție penitenciară Ciprian Irinel Cătănoiu a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, după ce procurorii DNA Constanța l-au reținut sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

Penitenciarul Tulcea, condus de comisarul Ion Feodorof, este din nou în centrul unui scandal. Procurorii DNA Constanța l-au reținut pe 16 februarie pe comisarul Ciprian Irinel Cătănăoiu pentru 24 de ore sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

„În perioada 2018 – 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la două persoane (martori în cauză) sumele de 5.000 euro și 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu”, spun procurorii.

Concret, pentru banii primiți, inculpatul ar fi trebuit să asigure protecția și condiții favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori și pentru alte două persoane, toți deținuți în Penitenciarul Tulcea. La data de 16 februarie 2021, comisarul Cătănoiu ar fi fost surprins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context în care ar mai fi pretins și suma de 2.000 euro care urma să fie plătită în luna martie a anului 2021.

Comisari în slujba șpăgii

Penitenciarul Tulcea nu este la primul comisar reținut pentru luare de mită. În luna octombrie 2020, Tribunalul Tulcea l-a condamnat în prima instanță pe comisarul Silviu Ionele la 6 ani de închisoare. Apelul se judecă la Curtea de Apel Constanța.

Ionele a fost acuzat de luare de mită în formă continuată şi introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor şi alcool, în formă continuată. 

De „serviciile” comisarului Silviu Ionele beneficiau doi condamnaţi pe viaţă: Ştefan Remus Chiper şi Ştefan Niculescu, ambii închişi pentru infracţiuni de omor.

Tot în anul 2019, când a fost prins comisarul Ionele, ofițerii DGA au prins în flagrant doi agenți de la Penitenciarul Tulcea care introduceau ilegal telefoane mobile și etnobotanice destinate pușcăriașilor.

Citește și:

Cele mai populare

USR PLUS Constanța: Vergil Chițac pune un politruc mai presus de parteneriatul cu noi

USR PLUS Constanța consideră că primarul municipiului, Vergil Chițac, pune mai presus de parteneriatul PNL-USR PLUS (care asigură majoritatea în Consiliul Local) sprijinul pentru...

Opt instituții fac controale haotice în Delta Dunării. Bogdan Bola: „Braconierii au de câștigat”

Delta Dunării este unică în lume și avem datoria de a o păstra într-o formă cât mai apropiată de cea naturală, să evităm urbanizarea...

De ce s-a predat Sorin Strutinsky în Italia. Șmecheria la care recurg infractorii români

Sorin Strutinsky, mâna dreaptă a celebrului cuplu de infractori Radu Mazăre & Nicușor Constantinescu, s-a predat în luna martie autorităților din Italia. El era...

Joi, localitatea Corbu va rămâne fără apă. Vor fi afectate și localitățile Năvodari și Lumina

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, joi - 13 mai 2021, în intervalul orar 09.00 – 18.00, în vederea executării lucrărilor de înlocuire...

Recent Comments