6.1 C
Constanța
sâmbătă, februarie 27, 2021
Acasă Justiție Trei vânători din Constanța au fost prinși la braconat în județul Buzău

Trei vânători din Constanța au fost prinși la braconat în județul Buzău

Patru persoane, printre care un medic veterinar cunoscut din Constanța și fiul unui fost comandant din cadrul IPJ Constanța, au fost puse sub control judiciar fiind acuzate de braconaj.

„Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 38, respectiv 47 de ani, trei din Constanţa şi unul din Buzău, vânători autorizaţi conform legii, ar fi participat la braconarea a două exemplare din specia urs în zilele de 6 şi 11 februarie”, transmite IPJ Buzău.

Braconierii au vânat un exemplar pe un fond de vânătoare din Vrancea, iar altul pe un fond de vânătoare din județul Buzău. Au fost prinși după ce mașina în care transportaseră un urs împușcat a fost oprită în trafic iar polițiștii au sesizat urme de noroi și un miros ciudat. Se pare că ursul fusese dus la o pensiune din zonă.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au efectuat în data de 11 februarie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, două percheziţii domiciliare, pe raza comunei Verneşti, la persoane bănuite de braconaj.

„În urma desfăşurării percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor componente vânat, trei arme de vânătoare, obiecte vestimentare şi medii de stocare. De asemenea, au fost indisponibilizate două autovehicule”, mai spun polițiștii.

Conform unor surse apropiate anchetei, unul dintre braconieri este un cunoscut medic veterinar din Constanța, iar altul este fiul unui fost comandant din cadrul IPJ Constanța.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei în vederea audierilor pentru transportul vânatului dobândit în condiţiile art. 42 sau găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condiţiilor legii, conform Legii 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, faţă de trei dintre acestea cercetările fiind continuate sub măsura controlului judiciar.

foto: IPJ Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

„Trenul bordel” Constanța – Techirghiol – Eforie Sud

Vara anului 1930 avea să aducă în atenția autorităților din stațiunile de pe litoral o situație mai puțin întâlnită: în trenurile care circulau pe...

Teatrul de Stat Constanța intră în realitatea virtuală. Primul spectacol, duminică

Deși realitatea virtuală este un concept pe care îl cunoaștem asociat cu jocurile pe calculator, sfera de aplicabilitate este deosebit de vastă, iar mintea...

Cristina Rizea, despre finanțarea schitului Prodromu: „Cu un milion de euro se poate construi o creșă”

Parlamentarii au dezbătut zilele acestea proiectul inițiat anul trecut de PSD pentru finanțarea schitului Prodromu din muntele Athos. România dă bani de la bugetul...

Primărie vs. Academie. Amiralul Chițac a picat examenul parcărilor

Ordinul se execută, nu se discută. Cam așa a crezut amiralul (ales primar) că va reuși să implementeze un nou Regulament al parcărilor în...

Recent Comments