17.1 C
Constanța
miercuri, mai 12, 2021
Acasă Justiție Trei vânători din Constanța au fost prinși la braconat în județul Buzău

Trei vânători din Constanța au fost prinși la braconat în județul Buzău

Patru persoane, printre care un medic veterinar cunoscut din Constanța și fiul unui fost comandant din cadrul IPJ Constanța, au fost puse sub control judiciar fiind acuzate de braconaj.

„Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 38, respectiv 47 de ani, trei din Constanţa şi unul din Buzău, vânători autorizaţi conform legii, ar fi participat la braconarea a două exemplare din specia urs în zilele de 6 şi 11 februarie”, transmite IPJ Buzău.

Braconierii au vânat un exemplar pe un fond de vânătoare din Vrancea, iar altul pe un fond de vânătoare din județul Buzău. Au fost prinși după ce mașina în care transportaseră un urs împușcat a fost oprită în trafic iar polițiștii au sesizat urme de noroi și un miros ciudat. Se pare că ursul fusese dus la o pensiune din zonă.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au efectuat în data de 11 februarie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, două percheziţii domiciliare, pe raza comunei Verneşti, la persoane bănuite de braconaj.

„În urma desfăşurării percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor componente vânat, trei arme de vânătoare, obiecte vestimentare şi medii de stocare. De asemenea, au fost indisponibilizate două autovehicule”, mai spun polițiștii.

Conform unor surse apropiate anchetei, unul dintre braconieri este un cunoscut medic veterinar din Constanța, iar altul este fiul unui fost comandant din cadrul IPJ Constanța.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei în vederea audierilor pentru transportul vânatului dobândit în condiţiile art. 42 sau găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condiţiilor legii, conform Legii 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, faţă de trei dintre acestea cercetările fiind continuate sub măsura controlului judiciar.

foto: IPJ Buzău

Cele mai populare

USR PLUS Constanța: Vergil Chițac pune un politruc mai presus de parteneriatul cu noi

USR PLUS Constanța consideră că primarul municipiului, Vergil Chițac, pune mai presus de parteneriatul PNL-USR PLUS (care asigură majoritatea în Consiliul Local) sprijinul pentru...

Opt instituții fac controale haotice în Delta Dunării. Bogdan Bola: „Braconierii au de câștigat”

Delta Dunării este unică în lume și avem datoria de a o păstra într-o formă cât mai apropiată de cea naturală, să evităm urbanizarea...

De ce s-a predat Sorin Strutinsky în Italia. Șmecheria la care recurg infractorii români

Sorin Strutinsky, mâna dreaptă a celebrului cuplu de infractori Radu Mazăre & Nicușor Constantinescu, s-a predat în luna martie autorităților din Italia. El era...

Joi, localitatea Corbu va rămâne fără apă. Vor fi afectate și localitățile Năvodari și Lumina

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, joi - 13 mai 2021, în intervalul orar 09.00 – 18.00, în vederea executării lucrărilor de înlocuire...

Recent Comments