GSP caută forță de muncă ieftină în India pentru operațiunile din România

Grup Servicii Petroliere (GSP), controlat de Gabriel Comănescu, a lansat o campanie de recrutare de navigatori indieni care sunt dispuși să lucreze în apele teritoriale române pentru salarii mult sub piața de profil din Europa.

Potrivit unui anunț destinat navigatorilor din India, GSP “angajează urgent personal pe platformă offshore în România”, pentru care pot aplica și începători.

Compania asigură celor dispuși să muncească pe Marea Neagră cu o cadență de 56 de zile lucrătoare/28 zile libere, hrana, cazarea, asigurarea medicală și transportul.

Salariile sunt cuprinse între 3.773 lei, pentru începători, și puțin peste 10.000 lei pentru ingineri și sondori cu experiență.

Contractul se semnează pe trei ani.

India GSP Romania
GSP caută forță de muncă ieftină în India pentru operațiunile din România 2

Raportat la piața europeană a forței de muncă din acest sector, salariile oferite de GSP sunt infime, motiv pentru care compania apelează la navigatori din țări mai sărace, chiar dacă asta înseamnă să facă rabat de la calitatea muncii, a explicat pentru “Dobrogea Live” reprezentantul unei agenții de crewing din Constanța.

Acesta ne-a spus că un alt motiv pentru care compania țintește personal din alte țări este faptul navigatorii români evită să mai lucreze pentru Gabriel Comănescu întrucât sunt notorii cazurile în care salariații nu-și primesc drepturile chiar și jumătate de an.

Aspect confirmat și de un fost angajat al companiei, care ne-a declarat sub protecția anonimatului că singurul mijloc prin care a reușit să-și obțină salariul restant a fost amenințarea cu greva foamei.

Cel mai probabil, eventualii angajați din India vor urma perioada de instruire și cazare provizorie la centrul “GSP City”, resortul de lângă Năvodari achiziționat recent de Comănescu de la omul de afaceri Mohammad Murad.

Nu este clar dacă expații vor lucra pentru proiectul Midia Gas Development sau sunt programați pentru forarea în perimetrul Neptun Deep, pentru care se pregătește grupul format din șapte companii.

Citește și:

https://dobrogealive.ro/https-dobrogealive-ro-https-dobrogealive-ro-zona-cet-constanta-este-locul-ales-de-consortiul-romgaz-gsp-power-pentru-dezvoltarea-complexului-energetic/

Urmărește-ne pe:

Doneaza