Cine sunt angajații din Primăria Constanța care au călătorit cel mai mult pe bani publici

Primăria Constanța a cheltuit în ultimul an aproximativ 100.000 de lei pentru deplasările angajaților din administrația locală, iar din datele consultate de Dobrogea Live reiese că cele mai multe călătorii pe bani publici le-a efectuat, în mod ironic, cel mai înstărit funcționar al municipalității. 

Astfel, șefa direcției Dezvoltare, Ani Merlă, a efectuat în perioada februarie 2022 – februarie 2023 cele mai numeroase deplasări, respectiv 18. Majoritatea călătoriilor au vizat Capitala, însă cea mai scumpă a fost cea din Budapesta, deplasare pentru care primăria a achitat 4.452 lei, pentru Merlă și o angajată din subordinea sa. Soțul șefei de la Dezvoltare derulează afaceri de peste 35 mil lei, cifră obținută inclusiv din contracte cu statul.

Chițac face naveta la București

Merlă este secondată în topul călătoriilor pe bani publici de primarul Vergil Chițac, pentru care municipalitatea a efectuat 17 plăți la capitolul deplasări. Cu excepția unei călătorii în Republica Moldova, toate deplasările decontate de Chițac au fost la București, oraș în care copiii primarului au intrat recent în posesia a două apartamente într-un complex în apropiere de Dorobanți, potrivit informațiilor noastre.

Consilierii personali ai primarului

Consilierii personali ai primarului au avut un număr mai redus de deplasări. Dorin Popescu, proaspăt plecat din administrație, a călătorit în ultimul an de două ori la București, și a bifat două deplasări în străinătate, în Rep. Moldova și Odesa, Ucraina.

Sfătuitorul primarului, Doru Iordache, a fost și el la Odesa împreună cu Popescu, deplasare care a costat 2.214 lei. De asemenea acesta a mai călătorit de două ori la București.

Viceprimarii

În privința viceprimarilor, Florin Cocargeanu a avut treabă la Brașov. De trei ori. A plecat și la Timișoara, călătorie pentru care primăria a achitat aproape 2.000 lei.

În intervalul menționat, Rusu a plecat într-o deplasare la Brest, Franța și de două ori la București.

Deplasări în destinații de vacanță

Deși deplasările decontate de primărie sunt efectuate teoretic în interes de serviciu, anumite destinații indică mai degrabă călătorii de vacanță. De pildă, coordonatorului compartimentului Mass-Media, Cornelia Petcu, i s-a decontat o deplasare în Lampedusa, o insulă turistică din largul Mării Mediterană, dar și călătorii în Grecia, Turcia și Italia.

Cea mai scumpă deplasare plătită de primărie în ultimul an a fost cea în care consilierul local Ates Casimceali a călătorit la Marsilia, pentru care a fost achitată suma de aproape 10.000 lei.

Urmărește-ne pe:

Doneaza