Tinerii din Forța Dreptei Constanța: „Luptăm pentru interzicerea reclamelor la jocurile de noroc”

Sub sloganul „Împreună pentru o lume fără tentații: luptăm pentru interzicerea reclamelor la jocurile de noroc”, tinerii din Forța Dreptei Constanța derulează o campanie de strângere de semnături pentru interzicerea acestor tipuri de reclame.

„Membrii echipei de tineret se alătură filialei Forța Dreptei Constanța și deputatului Bogdan Bola pentru a schimba regulile jocului. Tinerii au puterea să construiască un viitor mai sănătos și mai responsabil pentru comunitatea noastră! Strângem semnături și ne facem vocea auzită pentru a opri tentațiile care îi pot afecta pe cei mai vulnerabili”, spun tinerii din Forța Dreptei Constanța.

Proiect înregistrat la Parlament

Parlamentarii din Forța Dreptei, susținând propunerea organizației de Tineret a partidului, au înregistrat în luna martie la Parlament proiectul prin care este interzisă orice fel de publicitate la jocurile de noroc. Potrivit propunerii legislative reclama la jocurile de noroc va avea parte de un regim similar cu cel al publicității la tutun sau alcool. 

Este timpul ca joaca alba-neagra pe care a făcut-o PNL și PSD cu celelalte inițiative legislative din acest domeniu să înceteze. Situația trebuie să fie ori albă, ori neagră! Nu se poate ca în acest domeniu care produce atât de multe drame în familii și în viețile multor oameni, Legislativul, Guvernul, să se joace pur și simplu cu destinul acestor oameni. Este timpul ca Parlamentul să intervină în mod radical și să interzică total reclamele la jocurile de noroc. Nu merge cu jumătăți de măsură, nu merge cu portițe lăsate intenționat în alte inițiative legislative pentru a face jocul lobby-iștilor. E timpul ca reclamele la acest viciu să înceteze, spun cei de la Forța Dreptei. 

Motivele care au dus la susținerea acestui demers, sunt agresivitatea și răspândirea reclamelor la jocurile de noroc constatată în toate mediile (de la mediul online, la cel audiovizual sau cel offline). 

Organizația Mondială a Sănătății a definit dependența de jocuri de noroc ca fiind o afecțiune psihică gravă! Prin perpetuarea reclamelor la jocurile de noroc oamenii sunt încurajați să devină dependenți de acest viciu. 

Pe data de 8 martie, Belgia a adoptat o lege care prevede interzicerea reclamelor la jocurile de noroc, iar o altă țară care face pași în aceeași direcție este Marea Britanie, care le-a interzis influencerilor și vedetelor din sport și din showbiz să facă reclame pentru jocurile de noroc. 

sursa foto: Forța Dreptei Constanța

Urmărește-ne pe:

Doneaza