Chițac: Decebal Făgădău, vinovatul de serviciu pentru dezastrul de pe str. Ștefan cel Mare

După ce a întins la maximum nervii și răbdarea constănțenilor cu șantierul pe care pare că nu se mai întâmplă nimic de pe strada Ștefan cel Mare, Vergil Chițac (PNL) ne-a transmis totuși câteva cuvinte prin intermediul spațiului online.

„De ce întârzie lucrările pe Ștefan cel Mare? Pentru că le facem logic, corect și responsabil, nu populist”, spune primarul. Vergil Chițac nu amintește dacă la fel de logic, nu populist, se lucrează și pe Aurel Vlaicu (dar și în multe alte locuri), unde totul seamănă cu munca meșterului Manole.

Revenind la Ștefan cel Mare, Chițac, deloc surprinzător, spune că nu este proiectul lui, ci l-a „preluat din mers” și a descoperit că ceea ce trebuia să reabiliteze ar fi fost distrus, la scurt timp, de furnizorii de utilități.

„Asta pentru că cei care s-au aflat înaintea noastră la Primărie nu s-au preocupat să coordoneze lucrările logic și eficient, ci au mers pe deja arhicunoscutul principiu „lasă că merge și așa”. Ne-am fi trezit în situația în care după finalizarea lucrărilor de pe Ștefan cel Mare să apară RAJA și RADET pentru schimbarea conductelor”, spune Chițac arătând cu degetul spre Decebal Făgădău (fost PSD).

Primarul actual explică faptul că RAJA programase să intervină pe Ștefan cel Mare în 2024, adică la doar 1 an după finalizarea lucrărilor de reabilitare. Ca atare, el a convins compania „să se implice imediat, doar că antreprenorul care trebuia să reabiliteze Ștefan cel Mare a reziliat contractul. De aici întârzierea RAJA în propria intervenție și, implicit, și întârzierea noastră. Așa arată un lanț al slăbiciunilor în administrația publică”.

Vergil Chițac explică locuitorilor că le înțelege frustrarea, dar ne asigură că și echipa lui din primărie este la fel de nemulțumită, „dar ce putem face în situația de față? Am hotărât să mai dăm RAJA un răgaz, cel mai târziu până la începutul lunii iunie, să realizeze lucrările necesare. Nu este vina lor, așa cum nu este nici vina noastră.”

Chițac, după un an si jumătate de mandat, nu poate să nu iasă din logica „grelei moșteniri” și arată din nou cu degetul spre Făgădău (dar și spre Mazăre), spunându-ne că spre „fericirea” noastră acum avem o altă echipă. se vede, domnule primar, doar cuvântul „fericire” poate nu e cel mai potrivit.

„Vreau să subliniez că ceea ce trăim acum cu proiectul Ștefan cel Mare descrie cel mai bine modul în care a fost administrat acest oraș în ultimii zeci de ani. Din fericire, de 1 an și jumătate la Primăria Constanța s-a instalat o nouă echipă, care își face treaba așa cum trebuie și care este preocupată ca lucrările să fie executate corect, profesionist și logic, chiar dacă de multe ori aceasta nu este cea mai populistă dintre abordări. Dar cu populismul vedeți și dumneavoastră unde am ajuns”, conchide Chițac.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza