Sinecurile PNL. Victor Paul Dobre, consilierul cu jumătate de normă al lui Mihai Lupu, propus director la ICR Lisabona

Ca să nu rămână pe dinafara politicii și a salariilor de la buget, în luna martie 2021, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu (PNL), l-a numit consilier pe Victor Paul Dobre, coleg de partid, fost parlamentar de Galați timp de trei mandate.

Dobre (70 de ani) nu a mai fost dorit de organizația județeană a PNL Galați pentru un nou mandat de parlamentar. De aceea, la alegerile din anul 2020 numele său nu a mai fost trecut pe listele liberalilor.

Ajuns consilier cu jumătate de normă (4 ore/zi), Victor Paul Dobre ar munci de la București pentru binele Constanței, susțin reprezentanții Consiliului Județean Constanța. La București el s-ar ocupa de relațiile cu instituțiile centrale.

Zilele acestea, același Victor Paul Dobre se dovedește a fi indispensabil pentru PNL, partid care l-a propus pentru funcția de director adjunct al Institutului Cultural Român  (ICR) Lisabona. Alături de el, un alt liberal pare a fi reșapat: Cezar Preda, nominalizat pentru conducerea ICR Paris.

Numirile au loc la propunerea directorului ICR, Liviu Jicman, cu avizul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ministerului Culturii. Cei doi vor fi audiaţi de Comisia de cultură şi de Comisia de politică externă a senatului, apoi va fi dat un vot şi în plenul forului.

Senatorul USR Remus Negoi a declarat pentru „Dobrogea Live” că nu-l va vota pe Dobre. „Nu îl voi vota. Nu cred că este cea mai potrivită persoană pentru a ocupa această funcție”.

Vezi aici cât de bogat este Victor Paul Dobre

Funcții ocupate de Victor Paul Dobre:

1996-2000 prefect al Județului Galați,

între 2000-2004 deputat

2004-2005 vicepreședinte CJ Galați

2005-2008 secretar de stat MIRA

2008-2012 deputat

2012- ministru delegat pentru administrație MAI

2016-2020 deputat

2021 – consilier personal al președintelui CJ Constanța

Urmărește-ne pe:

Doneaza