0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăActualitateCelebrul preot Daniel Balaș a fost caterisit. Patriarhul Daniel îi avertizează pe...

Celebrul preot Daniel Balaș a fost caterisit. Patriarhul Daniel îi avertizează pe clericii din București

În luna februarie a acestui an, Arhiepiscopia Tomisului anunța că a primit „numeroase sesizări” cu privire la declarațiile publice ale preotului misionar Daniel Balaș. În consecință, „după o primă analiză a acestora, Permanența Consiliului Eparhial a decis suspendarea acestuia de la slujire”. La finalul lunii mai, preotul Balaș a fost caterisit.

Tot în februarie, Arhiepiscopia Tomisului susținea că urmează să-l audieze pe preot în legătură „cu comportamentul și motivațiile acestuia.”

În replică, Daniel Balaș le-a transmis celor de la Tomis că nu se va prezenta la nicio audiere.

Citește și: Arhiepiscopia Tomisului, îngropată în datorii. Trebuie să plătească 233.000 de lei pentru cărțile cu care și-a sărbătorit ÎPS Teodosie „majoratul”

Preotul a fost acuzat că a bulversat ordinea de drept a Bisericii prin mijloacele social-media (Facebook și Tik-Tok), prin atacuri la adresa ierarhiei bisericești, despre care ar fi spus că au luat șapgă. De asemenea, cei din Arhiepiscopia Tomisului l-au acuzat pe preotul Balaș că apelează la coarda sensibilă a credincioșilor pentru a câștiga „câțiva bănuți de pe urma rețelelor de socializare”.

Daniel Balaș, care acum muncește în străinătate, este urmărit pe pagina sa de Facebook de peste 118.000 de persoane, iar pe YouTube are peste 29.000 de abonați. În ultimele sale clipuri video, fostul preot vorbește despre multe nereguli pe care le-a constatat atunci când era slujitor în Arhiepiscopia Tomisului.

Patriahul Daniel, ordin către preoții din București

Vineri, 3 iunie, Patriarhul Daniel, care este și arhiepiscop al Bucureștilor, a transmis o adresă către toți preoții din Capitală prin care îi anunța de decizia Arhiepiscopiei Tomisului de a-l caterisi pe preotul Mihail-Daniel Balaș (începând cu data de 28 mai).

Citește și: ÎPS Teodosie NU va fi mitropolit. Patriarhia Română: Este o ambiție personală, nu o necesitate misionară

Patriarhul Daniel a decis să comunice preoților această decizie de caterisire pentru ca preotul respectiv „să nu fie primit în comuniune liturgică”.

Citește și:

9 COMENTARII

 1. Nu meritați sa va salut, vreau să vă zic ca acești doi ani de PANDEMIE voi PREOȚII NU ați făcut nimic pentru ENORIASI pentru ai le sării în AJUTOR ,sa va spun eu dc ? pentru ca v-ați îmbogățit pe spatele MORTILOR OMORÂȚI CU ZILE IN SPITALE ,și acest tânăr a îndrăznit sa zică niște ADEVĂRUL din interiorul BISERICII, sunteți o INSTITUȚIE DE ȘARLATANI, ACEȘTI DOI ANI AM VĂZUT CU TOTII CE „BUNI SANARITENI SUNTEȚI „ÎNTRE B.O.R SI PARLAMENTARI nu este nicio diferența, toți vreți Bani mulți și pe degeaba LASILOR 👼

 2. Sunt credincioasă dar nu habotnica. Voi, preoții, ii îndepărtați pe oameni de biserică și de Dumnezeu. Sunteți lacomi – marea majoritate – și aveți buzunare fără fund. Nu meritați respectul enoriașilor. Sunteți în stare să luați pielea de pe om atunci când au vreun eveniment și trebuie să apeleze la voi. Rușine!
  Rușine! Rușine!

 3. Hi hi hi… Dar vouă nu va este rușine să mințiți oamenii ca sunt separați de Dumnezeu și ca trebuie sa le fie frică? Cand Dumnezeu este in noi.. sufletul este bucata din Dumnezeu…. supraconstientul este Dumnezeu… aerul care este Prana/Chi/Energia vietii este Dumnezeu, etc, etc…

  Știați ca frica îmbolnăvește rinichii? Asta vreți să se întâmple? Destul s-a manipulat omenirea cu tâmpeniile astea… diavol, frica, umilință, „smerenie” … bullshit….

  Doar cand iti vindeci traumele si iti remodelezi subconștientul si gândirea poti obține tot ce dorești…. cand iti asumi puterea pe care o ai, conștient… nu cand faci mătănii si pierzi vremea la biserica ascultând cântece… nu cand dai bani sa isi faca altii vile si sa isi cumpere masini de lux … acestia care știu cum funcționează legea atracției si puterea din ei… dar care nu spun !

  Recomand tuturor sa citeasca Neville Goddard – Opere Complete.

  Namaste!

 4. Cand duhovnicul imi spune ca sufar de lene iar eu sunt pensionata pentru leucopatie vasculo – degenerativa,pierd lucrurile sau nu stiu unde ma aflu, AM VOIE SA-L CATEHERISESC PENTRU JIGNIRE ( din cauza lui nu am mai calcat in biserica !) ??? Voi ” alesilor” l-ati confiscat pe Dumnezeu !

 5. Sincer sunteți “prea triști “și “ prea nefericiți” așa va arătați voi dragostea pe care a propovăduit o Hristos ?!?!?!? Așa va arătați voi înțelegerea către un om pe care voi l ați hirotonit?!?…credeți ca dețineți voi puterea pe pământ/legati/dezlegati/ …..niște lacomi care nu va mai ajunge nimic…va supărați ca spune din culise aia e problema ?!?!? Drumul cu și pt Hristos este unul al austerității nu al bogăției supreme..!!! Fiecare va da socoteala la momentul oportun Dumnezeu veghează mai mult decât credeți voi ăștia “sfinti” cu vesminte de mii de euro la toate slujbele importante…nu va mai ajunge nimic…”prea nefericiților”

 6. Sunteti disperați! Spune lucrurilor pe nume. Vă place să stați la cerșit. Averi cât cuprinde. Apartamente cate trei- patru. Prostiti batranele care nu au mostenitori.

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments