Cât te costă ora de parcare în stațiunile din sudul litoralului

Dacă în Mamaia tariful pentru parcarea publică este de 4 lei/oră, Primăria Municipiului Mangalia a anunțat tarifele pentru parcările din stațiunile sale: Olimp, Neptun, Saturn, Venus, Jupiter, Cap Aurora, Mangalia.

Tariful de parcare în orașul Mangalia este de 2 lei/oră, iar în stațiuni de 3 lei/oră, în timp ce pentru autoturismele de transport marfă și călători tariful este de 5 lei/oră. Tariful/zi de parcare este de 10 lei/zi pentru Mangalia și 15 lei/zi pentru stațiuni.

Citește și: Faleza dintre Mangalia și Saturn, finalizată pe jumătate la început de sezon estival

Locuitorii Mangaliei pot închiria un loc de parcare de reședință cu 150 de lei/an pentru persoanele fizice, respectiv 300 de lei/an pentru persoanele juridice.

Primăria Mangalia anunță că s-au majorat amenzile pentru nerespectarea Regulamentului parcărilor. „CL Mangalia a adoptat, recent, un proiect de hotărâre, prin care conducătorii auto pot fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 1000 – 2000 de lei, dacă nu respectă Regulamentul parcărilor din localitate.

Cuantumul amenzilor a fost majorat de la valoarea cuprinsă între 100-500 de lei, așa cum era prevăzut în HCL Nr. 57/04.05.2018, ca urmare a repetatelor încălcări ale Regulamentului de parcare, din Mangalia”, transmite administrația locală.

Citește și: Bursele elevilor din orașul Mangalia au fost majorate

Potrivit documentului, constituie contravenție utilizarea fără drept a unui loc de parcare dintre cele marcate și prevăzute cu indicatoare specifice, nerespectarea programului instituit pentru parcările de reședință, cele mixte sau cele cu tarif orar.

O altă încălcare a Regulamentului o constituie ocuparea domeniului public/privat al UAT-ului cu autovehicule având probleme tehnice, avarii, precum și a celor cu afișe publicitare, fără achitarea taxelor locale specifice. Ocuparea unui loc, în parcările cu plată, fără achitarea tarifului sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata, constituie, de asemenea, contravenție.

Alte puncte din Regulament se referă la rezervarea ilegală a locurilor de parcare, prin amplasarea de panouri sau alte obiecte marcate/nemarcate sau a celor cu marcaje de interdicție pentru parcare; inscripționarea fără drept a unor date de identificare, pe carosabil, trotuar, bordură, stâlp, etc., în scopul rezervării ilegale a locurilor de parcare.


Urmărește-ne pe:

Doneaza