10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăTurismCât te costă ora de parcare în stațiunile din sudul litoralului

Cât te costă ora de parcare în stațiunile din sudul litoralului

Dacă în Mamaia tariful pentru parcarea publică este de 4 lei/oră, Primăria Municipiului Mangalia a anunțat tarifele pentru parcările din stațiunile sale: Olimp, Neptun, Saturn, Venus, Jupiter, Cap Aurora, Mangalia.

Tariful de parcare în orașul Mangalia este de 2 lei/oră, iar în stațiuni de 3 lei/oră, în timp ce pentru autoturismele de transport marfă și călători tariful este de 5 lei/oră. Tariful/zi de parcare este de 10 lei/zi pentru Mangalia și 15 lei/zi pentru stațiuni.

Citește și: Faleza dintre Mangalia și Saturn, finalizată pe jumătate la început de sezon estival

Locuitorii Mangaliei pot închiria un loc de parcare de reședință cu 150 de lei/an pentru persoanele fizice, respectiv 300 de lei/an pentru persoanele juridice.

Primăria Mangalia anunță că s-au majorat amenzile pentru nerespectarea Regulamentului parcărilor. „CL Mangalia a adoptat, recent, un proiect de hotărâre, prin care conducătorii auto pot fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 1000 – 2000 de lei, dacă nu respectă Regulamentul parcărilor din localitate.

Cuantumul amenzilor a fost majorat de la valoarea cuprinsă între 100-500 de lei, așa cum era prevăzut în HCL Nr. 57/04.05.2018, ca urmare a repetatelor încălcări ale Regulamentului de parcare, din Mangalia”, transmite administrația locală.

Citește și: Bursele elevilor din orașul Mangalia au fost majorate

Potrivit documentului, constituie contravenție utilizarea fără drept a unui loc de parcare dintre cele marcate și prevăzute cu indicatoare specifice, nerespectarea programului instituit pentru parcările de reședință, cele mixte sau cele cu tarif orar.

O altă încălcare a Regulamentului o constituie ocuparea domeniului public/privat al UAT-ului cu autovehicule având probleme tehnice, avarii, precum și a celor cu afișe publicitare, fără achitarea taxelor locale specifice. Ocuparea unui loc, în parcările cu plată, fără achitarea tarifului sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata, constituie, de asemenea, contravenție.

Alte puncte din Regulament se referă la rezervarea ilegală a locurilor de parcare, prin amplasarea de panouri sau alte obiecte marcate/nemarcate sau a celor cu marcaje de interdicție pentru parcare; inscripționarea fără drept a unor date de identificare, pe carosabil, trotuar, bordură, stâlp, etc., în scopul rezervării ilegale a locurilor de parcare.


Cele mai populare

Recent Comments