Ultimele ȘtiriBursele elevilor din orașul Mangalia au fost majorate

Bursele elevilor din orașul Mangalia au fost majorate

Consiliul Local Mangalia a aprobat luni, 29 martie, proiectul de hotărâre, inițiat de primarul Radu Cristian, cu privire la majorarea burselor școlare.

Pentru elevii care beneficiază de burse de merit, suma s-a majorat de la 80 la 140 de lei, pentru beneficiarii burselor de studiu şi sociale, sumele alocate au crescut de la 60 la 120 de lei, respectiv de la 55 la 100 de lei. Pentru elevii care obţin burse de performanţă, suma se menține la valoarea anului școlar anterior, respectiv 200 de lei.

În aceeași ședință de Consiliu Local, consilierii au votat și proiectul de hotărâre privind acordarea unor ajutoare fianciare pentru preșcolarii și elevii proveniți din familii defavorizate, care locuiesc în zonele Barieră, Herghelie, IAS, Fruviileg, Zootehnie.

„De mai mulți ani ne îngrijim ca acești copii să aibă transport gratuit la unitățile de învățământ din oraș, hrană, îmbrăcăminte și rechizite, pentru că ne dorim ca ei să meargă la școală și să nu abandoneze din cauza lipsurilor materiale”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Edilul a mai inițiat un proiect destinat tuturor elevilor din celelalte județe ale țării, care vor să vină în tabără, pe litoral. Aleșii locali au aprobat studiul de prefezabilitate al acestui proiect, care vizează  construirea a 7 imobile-spații de cazare, în zona ”Prichindel” din stațiunea Neptun. Locurile de cazare și agrement vor dispune de spații de servit masa, bucătărie, spații de depozitare, administrative, cabinet medical, terenuri de baschet, volei, piscine, locuri de joacă, etc.

Cele 7 corpuri de clădire cu regim de înălțime P+1E și o capacitate de 140 de paturi vor fi edificate, prin reamenajarea bazarului „Prichindel” din stațiunea Neptun, cu scopul extinderii activităților extracurriculare, într-un cadru educațional adecvat, dar și pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, în zona de sud a litoralului.

sursa foto: primăria Mangalia

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza