10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăMarea NeagrăFaleza dintre Mangalia și Saturn, finalizată pe jumătate la început de sezon...

Faleza dintre Mangalia și Saturn, finalizată pe jumătate la început de sezon estival

Primăria Municipiului Mangalia va finaliza până la 1 iulie lucrările de reabilitare și modernizare pe două dintre cele patru sectoare ale falezei Mangalia-Saturn.

„Am verificat, din nou, stadiul lucrărilor de modernizare a falezei Mangalia-Saturn, care se vor concretiza într-o zonă de promenadă, modernă, cu o lungime de 2,5 km. Din cele patru tronsoane ale falezei, primele două, care sunt și cele mai dificil de realizat, vor fi finalizate până la 1 iulie”, spune primarul Radu Cristian.

Edulul anunță că, pentru a sprijini activitatea turistică, pe timpul verii lucrările la ultimele două tronsoane vor fi sistate.

Faleza dintre Mangalia și Saturn are o lungime de 2,5 kilometri și a fost împărțită în patru sectoare de lucru.

„Intervențiile pe zona 4, cuprinsă între hotelurile Paradiso și Diana, cea mai complexă dintre sectoarele supuse reabilitării, sunt aproape de finalizare. Pe acest segment de faleză, s-a intervenit cu o arhitectură nouă, pentru optimizarea traficului pietonal. Lucrările au vizat montarea granitului pe zidul de gardă nou construit, pavarea întregii suprafețe, precum și montarea noilor stâlpi de iluminat ambiental”, explică reprezentanții primăriei.

Tot pe acest tronson, este în curs de finalizare punctul de belvedere, prevăzut cu alei de acces, iluminat ambiental și alte dotărimoderne și durabile în zona costieră.

Concomitent, lucrările înaintează pe zona 3 din proiect, cuprinsă între hotelurile Diana și Atena. Ulterior, toată faleza Mangalia-Saturn va fi prevăzută cu mobilier urban nou, coșuri de gunoi pentru colectareaselectivă a gunoiului și toate dotările necesare unei astfel de investiții.

Proiectul de modernizare a falezei Mangalia-Saturn are o valoare de 5 milioane de euro și presupune reabilitarea zonei de promenadă pe o distanță de peste 2,5 km, de la Hotel Paradiso, până la ieșirea din stațiunea Saturn.

sursa foto: primăria Mangalia

Cele mai populare

Recent Comments