18.4 C
Constanța
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăCulturăCasa Manicatide, clădire istorică veche de 122 de ani, va fi reabilitată

Casa Manicatide, clădire istorică veche de 122 de ani, va fi reabilitată

Casa Manicatide din zona peninsulară a Constanței, construită în urmă cu 122 de ani, urmează să fie reabilitată, au declarat pentru „Dobrogea Live” reprezentanții proprietarului, omul de afaceri Andrei Muntmark.

Potrivit acestora, în prezent, proiectul de reabilitare a casei ridicată în stil eclectic se află în proces de avizare la Ministerul Mediului și Primăria Constanța.

În urmă cu două luni, proiectul a fost avizat pozitiv și de către comisia tehnică de urbanism din cadrul municipalității.

Clădirea a fost achiziționată recent de Andrei Muntmark de la omul de afaceri Gabriel Comănescu.

Sursele amintite au precizat că lucrările de reabilitare vor fi finalizate în 24 de luni de la emiterea autorizației de construire.

Casa de pe str. Nicolae Titulescu 36 a fost ridicată în 1889, după planurile arhitectului Haralambie Mangoianu, de către Take Manicatide, comerciant de cereale și consilier comunal de origine greacă al Constanței.

Clădirea cu o suprafaţă construită desfășurată de 931 mp a fost naționalizată în 1948, iar, ulterior, a devenit sediu pentru Oficiul Forțelor de Muncă, respectiv AJOFM, după Revoluție.

Principalele lucrări la Casa Manicatide vor consta în reabilitarea fațadelor, acoperișului, amenajări interioare, refacerea zonei de protecție, aducerea la starea inițială a soclului, refacerea instalațiior termice, electrice și sanitare.

Omul de afaceri Andrei Muntmark mai deține în Peninsulă două clădiri istorice, Casa Theiler, reabilitată în primăvară, și fostul Hotel Bulevard, care, de asemenea, urmează să fie renovat.

Citește și: Proprietarul fostului Hotel Bulevard a demarat procedurile pentru reabilitarea clădirii

Cele mai populare

Recent Comments