Bogdan Bola: Regulamentul de acces în Peninsulă, dovada prăpastiei dintre Chițac și cetățeni

Regulamentul de acces în zona Peninsulară a Constanței, suspendat în decembrie 2021, revine ca subiect de discuție deoarece zilele acestea instanțele se vor pronunța cu privire la el.

Deputatul Bogdan Bola (Forța Dreptei) susține că primarul Vergil Chițac, care ar trebui să administreze orașul în folosul cetățenilor, face doar „cum îl taie capul și cum consideră doar el că este mai bine. Iar Regulamentul de acces în zona Peninsulară este poate cel mai bun exemplu al prăpastiei, care parcă se tot adâncește, între cetățeni și administrația locală, ruptă de realitățile și zilnicele probleme ale constănțenilor.”

Citește și: Primăria a suspendat „Oprirea interzisă” în Peninsulă. Indicatoarele au fost acoperite cu saci de plastic

Deputatul se întreabă de ce primarul Constanței rămâne blocat în ideile lui atâta timp cât Prefectura a sesizat aspecte de nelegalitate în Regulament?

„Când ți se spune, în documentul Prefecturii, că orice măsură de restricție a circulației pe drumurile publice se dispune de administratorul NUMAI cu acordul poliției (…) Când ți se arată cum Consiliul Local nu are calitatea de a stabili, printr-un act administrativ, competența serviciilor din cadrul aparatului de specialitate al Primarului de a calcula despăgubiri civile persoanelor care aduc atingere domeniului public și privat al mun. Constanța (…) Când ți se subliniază că un alt aspect de nelegalitate îl constituie felul în care Primăria instituie sancțiuni care urmează să fie constatate de agenții Poliției Române (…) Când ți se spune că raportul final al studiului privind impactul socio – economic al Regulamentului de acces în Peninsulă nu a fost aprobat/însușit de către Consiliul Local (…) Tu tot o ții pe a ta? De ce? Care este scopul?”, se întreabă Bogdan Bola.

Citește și: Sistemul de control al permiselor de acces în Peninsulă va fi modificat

Deputatul subliniază că este mai grav faptul că aceste aspecte de nelegalitate au fost aduse la cunoștința secretarului general al mununicipiului Constanța încă din data de 21.12.2021, iar primarul le-a ignorat total.

Primarul Constanței a ignorat și solicitarea Avocatului Poporului care cerea organizarea unei noi dezbateri publice (una reală, de data aceasta) pe tema Regulamentului de acces în Peninsulă.

„Ce este peste puterea mea de înțelegere (și a constănțenilor) este următoarea chestiune: chiar și având toate aceste date și solicitări, într-o bătaie de joc cum puțini și-ar fi imaginat că va mai exista după epoca Mazăre – Nicușor, tu ca Primar continui să impui un Regulament care, efectiv, nu este dorit de nimeni, în forma actuală? Nimeni nu contestă necesitatea unui Regulament în Peninsulă, ci doar forma sa nelegală”, spune Bogdan Bola.

Citește și: Șeful PNL Constanța nu l-a convins pe Chițac. Primarul nu va amâna aplicarea Regulamentului de acces în Peninsulă

Lipsa dialogului cu cetățeanul, a empatiei și a înțelegerii problemelor zilnice cu care se confruntă constănțenii ne-au adus în acest punct, explică deputatul Forța Dreptei.

„Suntem într-o situație atât de aberantă, încât până și judecătorii unei instanțe, pe rolul căreia s-a aflat dosarul de suspendare a Regulamentului de acces în Peninsulă, au avut un mesaj de bun simț pentru Primarul Chițac: „…aceste aparente lacune reglementare, care în anumite circumstanţe pot fi susceptibile să genereze vătămări drepturilor/intereselor unor persoane, pot fi remediate în mod adecvat exclusiv prin cooperarea loială dintre autoritatea publică deliberativă pârâtă şi destinatarii/persoanele care intră sub incidenţa reglementării, respectiv printr-o cooperare constant solidară pentru realizarea scopului/obiectului reglementării, dar şi a salvgardării drepturilor/intereselor destinatarilor actului administrativ.”, adaugă deputatul.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza