PoliticăBogdan Bola, deputat: „Plajele libere trebuie redate celor care locuiesc pe litoral”

Bogdan Bola, deputat: „Plajele libere trebuie redate celor care locuiesc pe litoral”

Deputatul Bogdan Bola (Forța dreptei) spune că, deși peste 7.000 de constănțeni au semnat pentru inițiativa legislativă „plaje libere” și alte mii i-au transmis sprijinul lor, primarul Vergil Chițac (municipiul Constanța) a declarat public încă de anul trecut că nu dorește să ia în administrare niciun sector de plajă pentru oraș.

Vă amintiți perioada în care plaja Modern era o plajă a constănțenilor, accesibilă tuturor, nu la cheremul unor privați? Din păcate, primarul municipiului Constanța se opune unui proiect de bun simț care să ne ofere o alternativă celor ce nu vrem să plătim pentru „privilegiul” de a ne bucura de mare, soare și nisip”, spune Bogdan Bola.

Citește și: Cine pune prima piedică proiectului privind plajele publice

Cum s-ar realiza, concret, acest proiect? Statul Român, prin Ministerul Mediului, ar da posibilitatea primăriilor riverane litoralului să ia în concesiune 30% din plaja care se află pe raza lor administrativă. Nu ar mai participa la licitații, asta ca să nu se mai scuze că nu există bani, ci vor achita o simplă redevență anuală, în valoare de 0.08 lei pe m².

Proiectul „plaje libere pentru constănțeni și turiști” presupune ca singurele amenajări „obligatorii” să fie dușurile și wc-urile publice igienizate, coșurile de gunoi suficiente, terenuri de sport pentru toată lumea, instalații speciale pentru persoanele cu dizabilități. Pe aceste plaje nimeni nu va fi obligat să închirieze sau să cumpere ceva, singura cerință reală fiind bunul simț și respectul față de ceilalți și față de mediul înconjurător.

Deși mii de oameni au semnat pentru această inițiativă, Vergil Chițac (PNL – PSD) nu dorește să închirieze o porțiune de plajă pentru locuitorii orașului, obligându-i astfel, și în acest sezon estival, să facă slalom printre șezlonguri și să se chinuie să găsească un loc pentru prosop sau cearceaf. Plajele libere trebuie redate celor care locuiesc pe litoral, tocmai de aceea am depus în Parlament, alături de colegii de la Forța Dreptei, inițiativa legislativă pe care colegii de partid ai domnului primar (adică PSD – PNL) o ascund prin diferite sertare și refuză să o supună dezbaterilor și votului”, adaugă deputatul Bogdan Bola.

Citește și: Bogdan Bola: Plaja, chiar dacă este închiriată, este domeniu public al Statului, iar accesul nu poate fi îngrădit

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza