PoliticăRemus Negoi: Unii politicieni propagă din ce în ce mai des discursul...

Remus Negoi: Unii politicieni propagă din ce în ce mai des discursul urii față de diverse categorii de oameni

Senatorul constănțean Remus Negoi (USR) afirmă în spațiul public sunt din ce în ce mai frecvente cazurile în care politicieni propagă discursul urii față de mai multe categorii de oameni.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei Parlamentare pentru UNESCO, parlamentarul este prezent zilele acestea la Conferința Internațională privind Guvernanța Platformelor Digitale, care se desfășoară în Dubrovnik.

’’A doua zi a Conferinței Internaționale privind Guvernanța Platformelor Digitale, care se desfășoară în Dubrovnik, unde particip în calitate de vicepreședinte al Comisiei Parlamentare pentru UNESCO, s-a axat pe „Ziua Internațională de Combatere a Discursului Instigator la Ură”.

Vedem, din păcate din ce în ce mai mult, că apare în spațiul public discursul urii față de diverse categorii de oameni, culmea, venit și propagat mai ales de unii politicieni. Discursul urii se propagă cu repeziciune în mediul online, pe rețelele de socializare, fiind motorul minciunilor și dezinformării de tip deep-fake.

Discursurile din cadrul Conferinței s-au axat pe identificarea surselor discursurilor urii și pe modalități de rezolvare ale acestora, inclusiv din punct de vedere tehnic. Mi-au atras atenția, în mod deosebit, discursurile Excelențelor Sale, doamna *Audrey Azoulay* (Director General UNESCO), domnul Tawfik Jelassi (Asistent Director General pentru Comunicații și Informații UNESCO) și domnul *Chile Eboe-Osuji*, fost președinte al Curții Penale Internaționale (2018-2021).

Rețelele digitale au devenit un teren fertil pentru diseminarea informațiilor toxice și periculoase, dar din ce în ce mai mult oamenii conștientizează aceste probleme și încearcă să găsească soluții. Odată cu creșterea curentului extremist în Europa și în România ori peste tot în lume, discuțiile confirmă că suntem mult mai conștienți de pericolul discursului instigator la ură.

NO HATE! este mesajul afișat peste tot pe durata Conferinței. Este un mesaj pe care noi toți ar trebui să îl conștientizăm și să îl promovăm în fiecare zi. Pentru că niciodată ura nu a fost decât un mijloc prin care extremiștii au afectat viețile a milioane de oameni!’’, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a senatorului.

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza