Autobuze CT Bus către Năvodari, Ovidiu, Agigea sau Valu lui Traian. Care ar fi avantajele

„Considerați că CTBUS ar trebui să ofere transport către localitățile din jur cum ar fi Năvodari, Ovidiu, Agigea, Valu lui Traian…?”, întreabă Ionuț Stoica președintele Organizației de Tineret Constanța a Forța Dreptei și vicepreședinte național în cadrul BPN Tineret.

El arată că există mai multe motive pentru care o regie autonomă de transport în comun, cum ar fi CT BUS în Constanța, ar putea dori să implementeze transport către localitățile importante din jur:

  • Conectivitate regională: Extinderea serviciilor de transport în comun către localitățile înconjurătoare poate îmbunătăți conexiunile dintre oraș și regiunea din jur. Aceasta poate facilita deplasarea oamenilor către locuri de muncă, școli și alte destinații din afara orașului.
  • Creșterea numărului de pasageri: Extinderea rutei pentru a include localități importante poate atrage mai mulți pasageri, ceea ce poate duce la creșterea veniturilor pentru CTBUS și la reducerea costurilor pe cap de pasager prin creșterea volumului de călători.
  • Reducerea traficului rutier: Oferind alternative de transport public eficiente către localitățile din jur, se poate reduce traficul rutier și congestia în oraș, ceea ce poate duce la o îmbunătățire a calității vieții pentru locuitorii din Constanța.
  • Susținerea dezvoltării economice: Prin conectarea localităților importante din jur, transportul în comun poate facilita accesul la oportunități economice și comerț, contribuind astfel la dezvoltarea economică a întregii regiuni.
  • Reducerea poluării și a emisiilor de carbon: Promovarea transportului în comun către localitățile învecinate poate ajuta la reducerea numărului de vehicule individuale pe șosele.


„În concluzie, implementarea transportului în comun către localitățile importante din jurul Constanței ar putea avea beneficii semnificative pentru mobilitatea urbană, economie și mediu în zonă”, spune Ionuț Stoica.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza