0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăActualitateArhiepiscopia Tomisului, explicații suplimentare: Teodosie NU este antivaccinist

Arhiepiscopia Tomisului, explicații suplimentare: Teodosie NU este antivaccinist

„Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene”, a spus Teodosie într-o emisiune radio, joi seara.

Imediat, Biserica Ortodoxă Română a reacționat prin vocea purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu: „Îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică”

Apoi, Arhiepiscopia Tomisului a transmis un comunicat de presă în care încearcă să demontreze că îndemnul ierarhului la nevaccinare nu a fost înțeles corect.

IPS Teodosie nu este antivaccinist, dar este contra obligării sau constrângerii prin frică la vaccinare”, spun cei din Arhiepiscopie.

Ei arată că răspunsul lui Teodosie se referea la presupusele restricții pe care autoritățile le-au anunțat, fie în România, fie în alte state, și care au îngrijorat pe unii ascultători. „Afirmațiile Arhiepiscopului Tomisului nu trebuie scoase din context, ci înțelese în sensul în care ierarhul s-a pronunțat împotriva obligativității vaccinării sau constrângerii spre vaccinare a cetățenilor, prin diverse măsuri restrictive.”

„IPS Teodosie nu este un antivaccinist. Declarațiile anterioare o demonstrează. Ierarhul a afirmat deseori că el însuși s-a vaccinat cu diverse tipuri de vaccin, iar despre vaccinarea anti-COVID nici nu îndeamnă la vaccinare, nici nu poate opri pe cineva să se vaccineze, aceasta fiind o chestiune de specialitate medicală, asupra căreia Biserica nu are competența de a se pronunța”, arată Arhiepiscopia.

Teodosie se informează din presă atunci când vine vorba de subiecte delicate, precum vaccinarea anti-COVID-19. Asta o spun chiar oamenii lui din Arhiepiscopie: „Referitor la efectele negative ale vaccinării, afirmațiile IPS Teodosie s-au bazat atât pe informațiile apărute prin presă (reacții adverse și chiar decese, în urma vaccinării), cât și pe prospectele vaccinurilor, în care sunt prezentate unele date incomplete ale studiilor, efectele adverse precum și recomandările și interdicțiile de administrare a vaccinului.”

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments