0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăCulturăAcvariul de pe faleza Constanței rămâne în funcțiune și după construirea celui...

Acvariul de pe faleza Constanței rămâne în funcțiune și după construirea celui de la Delfinariu

Consiliul Județean Constanța (CJC) a anunțat că a fost atribuit contractul de proiectare a unui nou Acvariu de 2.600 mp care va fi construit în incinta Delfinariului Constanța.

În acest context apare întrebarea ce se va întâmpla cu vechiul Acvariu de pe faleza Constanței.

Mihai Lupu, președintele CJC a declarat pentru “Dobrogea Live” că bine-cunoscutul obiectiv de lângă Cazino își va continua activitatea și după ridicarea celui de la Delfinariu.

Cu toate acestea, actualul Acvariu are nevoie de reparații urgente.

Așa cum publicația noastră a semnalat la începutul anului, o parte însemnată din ornamentele cu pești de pe pereții clădirii Acvariului din Constanța, realizate de artistul Gheorghe Firică, s-au desprins și s-au spart de asfalt.

Pe lângă lucrarea artistului, din clădire se desprind și bucăți de cornișă.

De cel puțin trei ani clădirea se degradează continuu, iar singura măsură luată de către directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bîlbă, a constat în amplasarea unor avertismente cu însemnele „Atenție, pericol de prăbușire!”.

Deși acesta a promis încă de la începutul anului că cel puțin fațada va fi reabilitată, până în momentul de față conducerea Acvariului nu a mișcat un deget.

Am întrebat conducerea CJC dacă a prins în buget fonduri pentru reabilitarea clădirii, însă până în acest moment nu am primit răspuns.

În privința noului proiect de Acvariu care va fi construit în incinta delfinariului, reprezentanții Consiliului Județean au precizat că va fi format din demisol, parter și etaj și va avea o amprentă la sol de 2.600 mp.

Proiectantul are la dispoziție 180 de zile pentru realizarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și pentru obținerea Autorizației de Construire.

Citește și: Clădirile Direcției Agricole din Peninsulă, vechi de peste 100 de ani, vor fi reabilitate

Cele mai populare

Recent Comments