Marea NeagrăApele Române cere firmei Micul Golf din 2 Mai să desființeze terasa...

Apele Române cere firmei Micul Golf din 2 Mai să desființeze terasa și cinci construcții de pe plajă

Proprietarul celebrului restaurant pescăresc Micul Golf din 2 Mai a fost notificat de Apele Române să desființeze terasa localului, cele cinci căsuțe din lemn de pe plaja alăturată, dar și să îndepărteze ambarcațiunile și echipamentele de piscicultură și agrement din zonă, întrucât acestea ar fi fost amenajate fără ’’respectarea prevederilor legale’’, potrivit unui document publicat de jurnalistul Alexandru Căutiș.

Conform notificării, dacă proprietarul restaurantului refuză să desființeze construcțiile și amenajările edificate fără avizul Apelor Române, instituția va trece la demontarea acestora, urmând ca toate cheltuielile rezultate să fie suportate de firmă.

Avertizarea Apelor Române vine în contextul în care în zonă urmează să fie implementat proiectul de Reducerea Eroziunii Costiere, faza II. Cu alte cuvinte, acel perimetru va beneficia de lucrări de extindere a plajei și reabilitarea digului.

Terasa Micul Golf este foarte îndrăgită de nostalgicii plajei de Sud a localității 2 Mai, unde în trecut se formase o mică comunitate hippie, loc care atrăgea în fiecare vară sute de turiști care își montau corturile pe cele două suprafețe înguste de nisip.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza