TurismAeroporturile din Constanța și Tulcea, în picaj. Câți călători apelează la serviciile...

Aeroporturile din Constanța și Tulcea, în picaj. Câți călători apelează la serviciile lor

Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța și Aeroportul „Delta” Tulcea se află la coada clasamentului în ceea ce privește traficul de pasageri în luna iulie 2022, o lună de vară, de concedii.

Astfel, conform Asociației Aeroporturilor din România, Aeroportul Constanța a înregistrat în luna iulie 8.772 de pasageri, situându-se cu mult sub Maramureș, Târgu-Mureș, Craiova, Suceava, Oradea.

Trebuie să ținem cont și de faptul că luna iulie este o lună de sezon estival și o parte dintre acești pasageri au folosit cursele aeriene către sau dinstre Constanța pentru a ajunge pe litoral. Vom vedea ce se întâmplă după trecerea sezonului estival.

Sursa: Asociația Aeroporturilor din România

Faptul că Aeroportul din Tulcea este la coada clasamentului, cu 45 de pasageri/luna iulie, nu mai surprinde pe nimeni. Acest aeroport este în picaj de mulți ani, iar singura lui existență constă în a consuma bugetele generoase alocate de Consiliul Județean Tulcea. În anul 2021, fondul de salarii al aeroportului ajungea la valoarea de 170.910 de lei lunar.

Ținând cont de acest trafic de 45 de pasageri, într-o lună când Delta Dunării este căutată de turiști, se nasc întrebările: de ce mai există un astfel de aeroport, de ce se mai fac investiții de milioane în el și cât de performant este managementul aeroportului?

În anul 2021, CJ Tulcea anunța investiții de 144 de milioane de lei în modernizarea Aeroportului.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza