AEC acuză: Monstruoasa coaliție USL fură transportul elevilor în Săptămâna Mare

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) comunică lista neagră a partidelor și a consilierilor județeni ce au votat „pentru abandon școlar și împotriva transportului gratuit al elevilor navetiști!”

Miercuri, 20 aprilie 2022, în cadrul ședinței Consiliului Județean Constanța s-a votat proiectul nr. 102/2022, proiect ce rezolva problema transportului gratuit al elevilor. „Deși consilierii județeni au mai adoptat două hotărâri prin care și-au asumat asigurarea acestui transport, aceștia au ezitat astăzi să voteze împotriva proiectului sau să se abțină, condamnând elevii la abandon școlar chiar în săptămâna patimiilor”, transmite AEC.

O bună parte din consilieri au preferat să se dea sfinți și, în loc să voteze împotriva proiectul, au preferat să se abțină”, subliniază elevii.

La nivelul intervenției sale, președintele AEC, Ariana Dudună, a explicat în mod clar că o abținere este echivalentul unui vot împotrivă, însă însoțit de frica asumării politice a deciziei de a condamna elevii constănțeni.

„Printre partidele care nu au votat proiectul întâlnim veșnica ciumă roșie, de care Mazăre ar fi mândru, alături din nou de PNL, formând din nou ceea ce pare a fi un nou USL, însă de data asta o coaliție formată în jurul urii față de educație și elevi și dragostei față de bani și abandon școlar. Alături de ei s-au alăturat și Partidul Mișcarea Populară și Pro România, care nu au ezitat la nivelul ședinței să manipuleze și să mintă, prefăcându-se că nu înțeleg ce contracte nu au fost încheiate”, transmite AEC.

Au existat și excepții, care nu fac însă altceva decât să întârească regula consilierilor care își bat joc de copiii și tinerii județului, precum doamna consilier Nicoleta Bercaru și domnul consilier Leonard Tănase, care au lăsat de-o parte orgoliul politic și au votat pentru educația elevilor.

Lista neagră a consilierilor care fie s-au abținut, fie au votat împotrivă este următoarea:

 1. Barata Bogdan Dumitru -PNL
 2. Bucovala Enache-PNL
 3. Caprinciu Stelica-PNL
 4. Constantinescu Dana Mariana-PNL
 5. Dima Alexandru Cristian-PNL
 6. Epure Petre-PNL
 7. Gima Stelian-PNL
 8. Guteanu Stere-PNL
 9. Ilie Catalin Costel-PNL
 10. Opreanu Dorin Dumitru-PNL
 11. Pirvulescu Florin-PNL
 12. Popa Liviu-PNL
 13. Topolov Gianina Ionela-PNL
 14. Zahariuc Florin Cristian-PNL
 15. Beres Adrian Petre-PSD
 16. Ciobanel Marius Costel-PSD
 17. Ciobanu Cosmin-PSD
 18. Dia Ionel-PSD
 19. Dontu Gheorghe-PSD
 20. Gheorghe Veronica Adriana-PSD
 21. Petre Marius Liviu-PSD
 22. Chiriac Stefan-Cristian-PMP
 23. Palaz Claudiu-Iorga-PMP
 24. Senopol Virgil Cristian-PMP
 25. Dragan Leonard-Pro România
 26. Filipescu Razvan-Pro România
 27. Rizea Vasile-Pro România
 28. Tapliuc Florentin Adrian- PNTCD

„Solicităm consilierilor județeni să oprească această bătaie de joc față de educație și să își stopeze blaturile pe care le au cu Mihai Lupu”, mai spun elevii.

UPDATE Scrieciu Mihaela Antoaneta a demisionat astăzi din funcția de consilier județean. Ea a declarat că nu a votat nimic în cadrul ședinței.

Urmărește-ne pe:

Doneaza